Ελλαδα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς τη Βόρεια Ιταλία

Μέχρι τις 23 Μαρτίου 2020, με απόφαση της ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»/ © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Αναστολή πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία αποφάσισε η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας λόγω κορωνοϊού.

Tην αναστολή όλων των πτήσεων, λόγω κορωνοϊού, από κάθε ελληνικό αεροδρόμιο από σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 από και προς τη Βόρεια Ιταλία, αποφάσισε η ελληνική Υπηρεσία Αεροπορίας (ΥΠΑ). Το μέτρο έχει ισχύ έως και τις 23 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι το 1/4 του πληθυσμού στην Ιταλία έχει μπει σε καραντίνα, με τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού να έχουν φθάσει τα 7.375 και οι θάνατοι τους 336. Η αναστολή όλων των πτήσεων από τα ελληνικά αεροδρόμια αποτελεί προληπτικό μέτρο για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του επικίνδυνου ιού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 9 Μαρτίου 2020, η ΥΠΑ -δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ- ανακοινώνει «ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊου την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία».

Κορωνοϊός: Αναστολή πτήσεων από και προς της Βόρεια Ιταλία - Ποιες περιοχές αφορά

Η σχετική NOTAM αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές Εμίλια Ρομάνα, Πεδεμόντιο, Λομβαρδία και Βένετο που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό. Την ίδια στιγμή παραμένουν σε ισχύ τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια ανά την ελληνική επικράτεια, με θερμικές κάμερες να έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες εξόδους αποβίβασης επιβατών.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία και ενίσχυση των προληπτικών μέτρων στα αεροδρόμια
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία και ενίσχυση των προληπτικών μέτρων στα αεροδρόμια/© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επισημαίνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ