Ελλαδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Βροχές, χαλάζι και μποφόρ

Τι προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - Πού θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βροχή
Βροχή/ © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σε αρκετές περιπτώσεις τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι θυελλώδεις, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Αναλυτικά οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

- Σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου 2020: Από το απόγευμα η κεντρική, βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία και πιθανώς η Θράκη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η Πελοπόννησος και η δυτική Κρήτη.

- Αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020: Η κεντρική, η ανατολική Μακεδονία και πιθανώς μέχρι το απόγευμα η Θράκη. Η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα. Επίσης, η δυτική Κρήτη και βαθμιαία τα υπόλοιπα τμήματα του νησιού και οι Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες. Σημειώνεται ότι θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός στην Αττική

Για την Αττική, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ