Ελλαδα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Όλα τα νεότερα για τα κρούσματα

Τι ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός σε σχολείο
Κορωνοϊόςσε σχολείο/© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Η ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα τοποθετήθηκε εκ νέου ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος έδωσε στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει άλλος επιβεβαιωμένος φορέας. Μέχρι στιγμής, λοιπόν, υπάρχουν 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία της χώρας. Όπως είπε, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως δύο Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από την Ιαπωνία (σ.σ. ήταν επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess), πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς όλες οι εξετάσεις τους για κορωνοϊό ήταν «καθαρές».

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ακόμη ότι:

  • έχουν ιχνηλατηθεί 270 επαφές,
  • έχουν γίνει 570 διαγνωστικοί έλεγχοι και
  • έχουν αποσταλεί από την ΑΑΔΕ περισσότερα από 1 εκατ. ενημερωτικά e-mails για ενημέρωση και πρόληψη.

«Ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού εξαρτάται άμεσα από τα μέτρα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης που λαμβάνουμε» υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας. Και πρόσθεσε για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα: «Δεν υποτιμάμε τον κίνδυνο, προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες, όπως γιαγιάδες και παππούδες, ανθρώπους με χρόνια νοσήματα, καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα, καρκινοπαθείς».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ