- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ντοκουμέντο με την τουρκική ακταιωρό στο ναυάγιο με το νεκρό παιδί
Το βίντεο ανήρτησε η Ελληνική Ακτοφυλακή / Λιμενικό Σώμα
Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο με την τουρκική ακταιωρό δίπλα από τη λέμβο με τους 48 πρόσφυγες, που βυθίστηκε στη Λέσβο, με αποτέλεσμα τον πνιγμό ενός παιδιού.
Βίντεο-ντοκουμέντο με το οποίο αποδεικνύονται τα λεγόμενα της ελληνικής πλευράς ανήρτησε το Λιμενικό Σώμα, και δείχνει την τουρκική ακταιωρό να συνοδεύει τη λέμβο που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου με τους 48 μετανάστες, με αποτέλεσμα να πνιγεί ένα προσφυγόπουλο.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8.30 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του αεροδρομίου της Λέσβου, βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή.
Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, τότε, ο Τούρκος διακινητής τρύπησε τη λέμβο, με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Αυτή είναι συνήθηκς τακτική, προκειμένου να αναγκαστεί η Ελληνική Ακτοφυλακή να προχωρήσει σε επιχείρηση διάσωσης. Όπως και έγινε.
Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται.
Να σημειωθεί ότι η τουρκική ακταιωρός δεν έχει κανένα λόγο να συνοδεύει τη λέμβο με τους μετανάστες, καθώς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ στο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.