- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Novartis: Με μήνυση καταθέτει στην Προανακριτική ο Σάμπυ Μιωνή
Στοιχεία για τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο
Προκαταρκτική επιτροπή: Καταθέτει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή. Ηχηρή απάντηση έχει προαναγγείλει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης συνεδριάζει αυτήν την ώρα, με αντικείμενο την εξέταση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.
Για την εξέταση του επιχειρηματία υπήρξαν τα τελευταίες ημέρες αρκετά δημοσιεύματα που προανήγγειλαν ότι είναι έτοιμος να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος, με χθεσινή δήλωσή του, χαρακτήρισε μηδενική την αξιοπιστία του κ. Μιωνή και προανήγγειλε ηχηρή απάντηση.
Προσερχόμενος στην επιτροπή, ο μάρτυρας δεν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν θα καταθέσει ηχητικό ντοκουμέντο για συνομιλία του. Είχε δηλώσει, επίσης, στη φρουρά της Βουλής ότι δεν θέλει φωτογραφική κάλυψη την ώρα που θα προσερχόταν στην επιτροπή.
Ωστόσο, ο επιχειρηματίας όπως έγινε γνωστό, καταθέτει μέσω των δικηγόρων του μήνυση για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό, σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, του εκδότη Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.
Ο επιχειρηματίας που καταθέτει αυτή την ώρα στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, κατήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η φερόμενη εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ και το ξέπλυμα χρήματος ήταν εκβιαστικό μέσο, προκειμένου να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις. Ο μάρτυρας είπε στην επιτροπή πως για όσα θα καταγγείλει έχει αποδεικτικά στοιχεία.
Πηγές της πλειοψηφίας στην Προκαταρκτική σχολιάζουν ότι «ο Σάμπυ Μιωνής αποκάλυψε παραδικαστικό κύκλωμα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον τρόπο με τον οποίο εκβιάστηκε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, στο γραφείο του τελευταίου, στο Μέγαρο Μαξίμου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύματα τον συνέδεσαν με την υπόθεση λόγω συνωνυμίας
Πότε θα γίνει η κηδεία του - Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo
O κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς
To παιδί βρίσκεται στη ΜΕΘ του Παίδων
Νέα χρηματοδοτική πρόσκληση
Πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικούν τα σούπερ μάρκετ
Επιχειρούν τρία εναέρια μέσα
3.450 μαθητές διεκδίκησαν 1.786 θέσεις
Από τα 100 χρόνια της Έκθεσης και τις νέες υποδομές μέχρι την Ιαπωνία, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και τον τουρισμό όλο τον χρόνο
Πρέπει να θέσουμε τα προγράμματα σπουδών της Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και της Βασικής σε μια τελείως άλλη βάση
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Οδηγός για όσα εφαρμόζονται πρώτη φορά το σχολικό έτος 2026 - 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.