Ελλαδα

Κρήτη: Έτσι έγινε το φονικό στο Λασίθι - Το βίντεο ντοκουμέντο

Καρέ καρέ οι κινήσεις του δράστη που ανοίγει πυρ και σκοτώνει τον 73χρονο, τραυματίζοντας σοβαρά τον γιο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στο Λασίθι
Το βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στο Λασίθι

Στη δημοσιότητα το βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στο Λασίθι - Πώς κινήθηκε ο δράστης - Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στο Λασίθι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του cretalive.gr, όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο 43χρονος πυροβολεί από απόσταση αναπνοής τον 73χρονο πατέρα και τον γιο του, μπροστά στα μάτια συγγενών της οικογένειας (σ.σ. μητέρα και κόρη). Ο Μανώλης Φινοκαλιώτης έπεσε νεκρός, με τον γιο του να «χαροπαλεύει» στο νοσοκομείο, φέροντας τραύματα στην κοιλιακή χώρα. Το φονικό σημειώθηκε στον οικισμό Περάμπελα στις Κουρούνες Λασιθίου. Ο δράστης εξαφανίστηκε και παραδόθηκε λίγα 24ωρα μετά, δηλώνοντας μετανιωμένος για την πράξη του.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 73χρονου και μητέρα του τραυματία. Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα από κοντινή απόσταση και μόλις βλέπει άνδρα και γιο στο έδαφος τρέχει κοντά τους, παρά το γεγονός ότι ο ένοπλος παραμένει στον τόπο του εγκλήματος και σε απόσταση βολής. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η κόρη του θύματος σοκαρισμένη προσπαθεί να προστατευτεί και να απομακρυνθεί από τον δράστη, ο οποίος αφού πυροβόλησε, επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο και απομακρύνεται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια Φινοκαλιώτη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, θεωρεί τη δολοφονική επίθεση «απόλυτα προσχεδιασμένη». Κάνει, μάλιστα, λόγο για ένα «έγκλημα ψυχρού αίματος και ευτελούς καπετανιάς». Ο δράστης αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Απολογείται εντός της ημέρας στον ανακριτή.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ