- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποζημίωση 2.000 ευρώ σε γυναίκα για δάγκωμα σκύλων
Το θύμα κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά των ιδιοκτητών των ζώων
63χρονη δέχθηκε επίθεση από σκυλιά και θα λάβει αποζημίωση 2.000 ευρώ από τους ιδιοκτήτες ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη.
Το περιστατικό συνέβη στο Λουτράκι Κορινθίας στις 30-10-2013 και ώρα 12.15. Η 63χρονη τότε γυναίκα είχε βγει από το αυτοκίνητο της με σκοπό να μπει στη πολυκατοικία όπου διαμένει. Ξαφνικά προτού καλά καλά διασχίσει τον δρόμο δέχθηκε επίθεση από δυο μεγαλόσωμους σκύλους απροσδιόριστης ράτσας-μέλη ομάδας σκύλων (έξι στον αριθμό συνολικά) που άνηκαν σε ηλικιωμένο ζευγάρι το οποίο διαμένει στη διπλανή μονοκατοικία, σύμφωνα με το protothema.
Τα δυο σκυλιά είχαν βρεθεί εκτός της αυλής της μονοκατοικίας, ελεύθερα, χωρίς φίμωτρο και λουρί ελέγχου, ενώ εκτός σπιτιού βρισκόταν και η ιδιοκτήτρια τους χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.
Το θύμα είχε μόλις σταθμεύσει το αυτοκίνητο της όταν διαπίστωσε την παρουσία των σκύλων. Κόρναρε δυο φορές προκειμένου να φύγουν από μπροστά της, κάτι που κατάφερε προσωρινά. Ωστόσο όταν ξεκίνησε να περάσει τον δρόμο αυτά επέστρεψαν και τις επιτέθηκαν, ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω, ρίχνοντας την στο έδαφος, χωρίς μάλιστα η ίδια να τα προκαλέσει. Από την πτώση η άτυχη γυναίκα χτύπησε το κεφάλι της, ενώ οι σκύλοι την δάγκωναν ταυτόχρονα σε χέρια και πόδια.
Η γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια. Για καλή της τύχη υπάλληλοι του Δήμου Λουτρακίου που εργάζονταν σε κοντινή σχετικά απόσταση άκουσαν τις φωνές και έσπευσαν αμέσως να την βοηθήσουν, διώχνοντας τους σκύλους από πάνω της. Μάλιστα τα σκυλιά αμέσως μετά έτρεξαν πίσω στην ιδιοκτήτρια τους, η οποία αφού τα έβαλε πίσω στην αυλή, επέστρεψε στο σημείο για να ρωτήσει την άτυχη γυναίκα αν τα σκυλιά… την δάγκωσαν πολύ ή λίγο και στη συνέχεια αποχώρησε στην οικία της σα να μην έχει συμβεί το παραμικρό, αφήνοντας την αιμόφυρτη και έντρομη πάνω στο δρόμο.
Το θύμα κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά των ιδιοκτητών των σκύλων και το Ειρηνοδικείο Κορίνθου την δικαίωσε, υποχρεώνοντας τους εναγόμενους να της καταβάλουν το ποσό των 2.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της ψυχικής και σωματικής κακοποίησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Aφιερωμένο στην εθνική μας επέτειο
Παρά το κρύο άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες
Ο καιρός μέχρι τις αρχές Απριλίου
Ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Για λόγους ασφάλειας των μαθητών
Αναλυτικά το ωράριό τους
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς λειτουργούν μετρό και τραμ - Στις 11 η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
Ξεκίνησαν στην Αθήνα οι εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου
Ποια ήταν η ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης
Συμβουλές από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.