- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γρίπη – 8 οι νεκροί την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου
Σε ανοδική φάση βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα
Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης.
Σε ανοδική φάση βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά έχουν καταγραφεί οκτώ θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκ των οποίων μόνο οι 2 (25%) ήταν εμβολιασμένοι.
Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης και οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση της θνησιμότητας στη μεγάλη δραστηριότητα της γρίπης και στο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα.
Πρόκειται για 7 άνδρες και 1 γυναίκα, με εύρος ηλικιών από 58 έως 86 έτη, και μέση ηλικία τα 74 έτη. Και από τα 8 κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α. Τα 7 στελέχη γρίπης τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και όλα βρέθηκαν να ανήκουν στον υπότυπο Α(Η3Ν2). Και τα 8 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.
Συνολικά έχουν καταγραφεί 39 σοβαρά κρούσματα γρίπης, με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 28 άνδρες και 11 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 89 έτη. Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.
Σε άτυπη σύσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα ο ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε εκτός από το επιδημιολογικό δελτίο να δοθεί ανακοίνωση για την ανάγκη εμβολιασμού ακόμη και τώρα, καθώς το επιδημιολογικό κύμα κορυφώνεται τον Φεβρουάριο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.