- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΟΑΕΔ: Τα 2/3 των ανέργων στην Ελλάδα είναι γυναίκες
Το προφίλ του ανέργου στη χώρα μας είναι γυναίκα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 30 έως 45 ετών
«Τα 2/3 των ανέργων στην Ελλάδα είναι γυναίκες» ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.
Την πρόθεση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) να σχεδιάσει ενέργειες και δράσεις που θα δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες και τις προϋποθέσεις για τη στήριξη των γυναικών οι οποίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, εξέφρασε ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης. Μιλώντας σε εκδήλωση, με θέμα «Γυναίκες στην αγορά εργασίας: Προκλήσεις και Ευκαιρίες», που συνδιοργάνωσαν ο ΟΑΕΔ και η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι τα 2/3 των ανέργων στην Ελλάδα είναι γυναίκες.
Όπως επεσήμανε, το προφίλ του ανέργου στη χώρα μας είναι γυναίκα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 30 έως 45 ετών. Ο διοικητής του ΟΑΕΔ τόνισε ακόμη ότι -σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat- οι Ελληνίδες εργαζόμενες, ηλικίας 20 έως 64 ετών, λαμβάνουν κατά 20% χαμηλότερες αμοιβές από τους Έλληνες άνδρες εργαζόμενους, παρόλο που απασχολούνται στις ίδιες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, αυτή η διαφορά ως προς τις αμοιβές είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι μόνο η Ιταλία και η Μάλτα εμφανίζουν μεγαλύτερο χάσμα σε σύγκριση με την Ελλάδα.
Στη συνέχεια, ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε σε μία έρευνα της Icap που αποτύπωσε την άποψη των γυναικών επιχειρηματιών ή ανώτατων στελεχών σχετικά με τους παράγοντες οι οποίοι καθιστούν δύσκολη την εργασιακή τους πορεία. Συγκεκριμένα:
- 6 στις 10 γυναίκες απάντησαν πως οι οικογενειακές υποχρεώσεις αποτέλεσαν εμπόδιο στην καριέρα τους,
- το 50% θεωρεί ότι η εταιρική κουλτούρα αποτέλεσε εμπόδιο στην επαγγελματική πορεία τους και
- το 42% δηλώνει ότι δεν τυγχάνει της δέουσας υποστήριξης από συναδέλφους.
Σε πολλές περιπτώσεις, όπως υπογράμμισε ο κ. Πρωτοψάλτης, οι γυναίκες αντιμετώπισαν προκαταλήψεις, λόγω φύλου, γεγονός που επέδρασε αρνητικά στην επαγγελματική τους ανέλιξη (ποσοστό 42%).
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ δήλωσε ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα πρέπει να ενισχυθεί ως κινητήρια δύναμη για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε, απαιτούνται κομβικές αλλαγές και στην κοινωνία, αλλά και στις επιχειρήσεις, ώστε ολοένα και περισσότερες γυναίκες να εντάσσονται στην αγορά εργασίας με ίσους όρους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.