- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρευνα: Αισιόδοξοι οι μισοί Έλληνες για τη νέα χρονιά
Η έρευνα της aboutpeople για την ATHENS VOICE έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία
Ποιο ήταν το σημαντικότερο γεγονός για το 2019 και τι περιμένουν οι Έλληνες το 2020 στη νέα έρευνα της aboutpeople για την ATHENS VOICE.
Έρευνα για τη νέα χρονιά την οποία πραγματοποιεί κάθε Δεκέμβριο η aboutpeople, παρουσιάζει σήμερα η ATHENS VOICE και τα ευρήματά της είναι πράγματι εντυπωσιακά. Ως σημαντικότερο γεγονός για τη χρονιά που τελειώνει κρίνονται οι εκλογές και η αλλαγή κυβέρνησης με 42%, ενώ έπεται το προσφυγικό με 28,8%. Ακολουθούν η ψήφιση της συμφωνιας των Πρεσπών (22,5%), η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος (22,4%) και οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις (21%).
Το 54,5% δηλώνει ότι υποδέχεται το 2020 με αισιοδοξία, το 38,6% με ανησυχία και το 5,2% με φόβο.
Σε ό,τι αφορά τις «προβλέψεις» μας για τη νέα χρονιά, το 18% «βλέπει» πιθανό να γίνονται ξανά εθνικές εκλογές, το 3,9% να επιστρέψουμε στη δραχμή, το 42% να δημιουργηθούν νέα κόμματα, το 14,8% να γίνει μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα, το 50,6% να βελτιωθούν τα πράγματα στην ελληνική οικονομία, το 6,9% να διαλυθεί η Ε.Ε., το 10,8% να γίνει παγκόσμια πολεμική σύρραξη και το 27,7% να γίνει κάποια σύρραξη με την Τουρκία.
Το 50,2% θεωρεί ότι το επίπεδο ζωής είναι καλύτερο σήμερα σε σχέση με τη δεκαετία του '60, ενώ το 35,1% θεωρεί το αντίθετο.
Το 74,1% είναι υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ε.Ε. Το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 68,1%.
Τέλος, η aboutpeople έθεσε ερωτήματα για το τι είναι πιθανό να συμβεί την επόμενη 20ετία.
Το 80,1% θεωρεί πιθανό να βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο, το 31,5% να γίνει παγκόσμιος πόλεμος, το 35,2% να εκλεγεί στην Ελλάδα γυναίκα πρωθυπουργός, το 62,4% να γίνει μια τεράστια παγκόσμια οικολογική καταστροφή, το 16,7% να κατακτήσει ξανά η χώρα μας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, το 22,4% να ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν εξωγήινοι και το 44,6% να αντιμετωπίσει ξανά η Ελλάδα μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση.
Στην έρευνα συμμετείχαν 867 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω και πραγματοποιήθηκε 11-13 Δεκεμβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.