Έρευνα: Αισιόδοξοι οι μισοί Έλληνες για τη νέα χρονιά
Η έρευνα της aboutpeople για την ATHENS VOICE έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία
Ποιο ήταν το σημαντικότερο γεγονός για το 2019 και τι περιμένουν οι Έλληνες το 2020 στη νέα έρευνα της aboutpeople για την ATHENS VOICE.
Έρευνα για τη νέα χρονιά την οποία πραγματοποιεί κάθε Δεκέμβριο η aboutpeople, παρουσιάζει σήμερα η ATHENS VOICE και τα ευρήματά της είναι πράγματι εντυπωσιακά. Ως σημαντικότερο γεγονός για τη χρονιά που τελειώνει κρίνονται οι εκλογές και η αλλαγή κυβέρνησης με 42%, ενώ έπεται το προσφυγικό με 28,8%. Ακολουθούν η ψήφιση της συμφωνιας των Πρεσπών (22,5%), η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος (22,4%) και οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις (21%).
Το 54,5% δηλώνει ότι υποδέχεται το 2020 με αισιοδοξία, το 38,6% με ανησυχία και το 5,2% με φόβο.
Σε ό,τι αφορά τις «προβλέψεις» μας για τη νέα χρονιά, το 18% «βλέπει» πιθανό να γίνονται ξανά εθνικές εκλογές, το 3,9% να επιστρέψουμε στη δραχμή, το 42% να δημιουργηθούν νέα κόμματα, το 14,8% να γίνει μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα, το 50,6% να βελτιωθούν τα πράγματα στην ελληνική οικονομία, το 6,9% να διαλυθεί η Ε.Ε., το 10,8% να γίνει παγκόσμια πολεμική σύρραξη και το 27,7% να γίνει κάποια σύρραξη με την Τουρκία.
Το 50,2% θεωρεί ότι το επίπεδο ζωής είναι καλύτερο σήμερα σε σχέση με τη δεκαετία του '60, ενώ το 35,1% θεωρεί το αντίθετο.
Το 74,1% είναι υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ε.Ε. Το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 68,1%.
Τέλος, η aboutpeople έθεσε ερωτήματα για το τι είναι πιθανό να συμβεί την επόμενη 20ετία.
Το 80,1% θεωρεί πιθανό να βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο, το 31,5% να γίνει παγκόσμιος πόλεμος, το 35,2% να εκλεγεί στην Ελλάδα γυναίκα πρωθυπουργός, το 62,4% να γίνει μια τεράστια παγκόσμια οικολογική καταστροφή, το 16,7% να κατακτήσει ξανά η χώρα μας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, το 22,4% να ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν εξωγήινοι και το 44,6% να αντιμετωπίσει ξανά η Ελλάδα μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση.
Στην έρευνα συμμετείχαν 867 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω και πραγματοποιήθηκε 11-13 Δεκεμβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε μέσω Instagram
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε την αναλυτική πρόγνωση
Η επιχειρηματίας και δημιουργός του Noel έστειλε ένα πολύ δυνατό μήνυμα μέσα από το 2o Forum της ATHENS VOICE
Ενώ συνεχίζεται από την Αστυνομία η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης
O 37χρονος συνεργός της έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για κλοπές
Δείτε εικόνες από το Μέγαρο Μουσικής
Εικόνες από τις συζητήσεις, τα πάνελ και τους ανθρώπους
Ολόκληρη η συζήτηση στο δεύτερο πάνελ του 2ου Forum της Athens Voice
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Aντιδρά στον προϋπολογισμό - Δηλώνει στήριξη στις αγροτικές κινητοποιήσεις
Ο χαιρετισμός του δημάρχου Αθηναίων
«Γίνεται πράξη μέσα από κοινωνικές πολιτικές που στηρίζουν συμπολίτες μας σε δύσκολες στιγμές»
«Ζούμε εποχές άγχους και αβεβαιότητας. Πώς διαμορφώνεται, όμως, σήμερα η ανθεκτικότητα;»
Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ προκήρυξε κινητοποίηση - Δείτε ποιες γραμμές εξαιρούνται
Αναλυτικά οι πιο βροχερές περιοχές ανά μήνα βάσει των δεδομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Η εξέλιξη του καιρού ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.