- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Λέκκας για τον σεισμό: Ασυνήθιστη η ακολουθία του ρήγματος
«Μιλάμε για ανατροπή της κανονικότητας»
Για ασυνήθιστη ακολουθία του ρήγματος που προκάλεσε τον σεισμό των 6.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία, μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας.
Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος μετέβη στην Αλβανία, χαρακτήρισε ασυνήθιστη την ακολουθία του ρήγματος που προκάλεσε τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη γειτονική χώρα.
«Έχουμε δεκάδες μετασεισμούς πάνω από 4 βαθμούς Ρίχτερ. Είχαμε έναν πάνω από 5,5 Ρίχτερ. Υπάρχει μία ιδιόρρυθμη ακολουθία. Είχε κάνει τον Σεπτέμβρη έναν σεισμό 5,6 Ρίχτερ τον οποίο παρακολουθήσαμε και νομίζαμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός στο ρήγμα. Είναι ασυνήθιστη η ακολουθία του. Μιλάμε για ανατροπή της κανονικότητας, ενώ υπήρχαν τότε μετασεισμοί. Είναι ασυνήθιστο αυτό που συνέβη και είμαστε λίγο επιφυλακτικοί ως προς την ακολουθία», είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Στη συνέχεια ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών εξήρε το έργο των μελών της ΕΜΑΚ το οποίο παρακολουθεί από την Αλβανία. «Το θέμα είναι να μπορέσουμε μαζί με την ΕΜΑΚ να απεγκλωβιστεί ο κόσμος από τα κτίρια. Η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε δύο άτομα. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ δρουν πάνω από τα όριά τους. Ζήσαμε μαζί τους όλη την διαδικασία. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν κόσμο», τόνισε ο καθηγητής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.