Ελλαδα

300 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής

Ικανοποίηση Πατούλη για την έγκριση της εισήγησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης / © INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την έγκριση των προσλήψεων για την κάλυψη 300 θέσεων στην Περιφέρεια Αττικής χαιρετίζει ο Γιώργος Πατούλης.

Το αίτημα για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού 289 θέσεων και 11 θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή, το οποίο ενέκρινε μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκου Πέππα το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης χαρακτηρίζει «προτεραιότητα» την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, προς όφελος των πολιτών. Σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, επισημάνθηκε η υποστελέχωση των υπηρεσιών που έπρεπε «να αντιμετωπίσουμε με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Για το λόγο αυτό τονίζει «με στοχευμένες κινήσεις, ενισχύονται οι υπηρεσίες μας με νέο προσωπικό», προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά τους και κατά συνέπεια η καθημερινότητα των πολιτών. Ωστόσο προσθέτει ότι επιμένει στη «διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου το οποίο θα επιτρέπει στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού να αποφασίζουν οι ίδιοι για την κάλυψη των αναγκών τους σε προσωπικό που θα προσλαμβάνουν εφαρμόζοντας αυστηρό πλαίσιο κριτηρίων».

Της επιλογής των θέσεων προς κάλυψη προηγήθηκε η «χαρτογράφηση» των κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού κατά κατηγορία και κλάδο και οι αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού, ενώ δόθηκε προτεραιότητα σε τομείς που αφορούν την καλύτερη εξυπηρέτηση, την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ