- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραξε 105 κλοπές
Σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραξε τον τελευταίο χρόνο 105 κλοπές σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
Σπείρα που διέπραξε τον τελευταίο χρόνο 105 κλοπές σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εξάρθρωσαν άντρες του τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών.
Για τις υποθέσεις συνελήφθη χθες στην Αθήνα 54χρονος αλλοδαπός, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ακόμη έξι αλλοδαπών ηλικίας από 27 έως 67 ετών, καθώς και σε βάρος ακόμη τριών αγνώστων δραστών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από το Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Οκτώβριο του 2019, η σπείρα, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξε κλοπές σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, καθώς και στα Ιωάννινα και στην Λευκάδα.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της ομάδας εισέρχονταν σε σούπερ μάρκετ προσποιούμενοι τους πελάτες και γέμιζαν τα καλάθια με προϊόντα. Στη συνέχεια συγκεντρώνονταν σε σημείο του καταστήματος όπου δεν υπήρχε κινητικότητα προσωπικού ή πελατών, τοποθετούσαν τα προϊόντα που είχαν αφαιρέσει σε σακίδια πλάτης ή ώμου ή σε εσωτερικές θήκες των ενδυμάτων τους και εξέρχονταν των καταστημάτων, χωρίς να φαίνεται ότι αγόρασαν κάποιο προϊόν - ή αγόραζαν προϊόντα χαμηλής αξίας. Ταυτόχρονα, κάποια από τα μέλη της ομάδας εκτελούσαν χρέη παρατηρητή.
Η σπείρα αφαιρούσε κυρίως φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, λικέρ κ.α.) καθώς και πλήθος λοιπών προϊόντων (συσκευασίες καφέ, ξυραφάκια κ.α.), η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.