Ελλαδα

Η κακοκαιρία χτύπησε την Αττική -Προβλήματα σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά

Αστραπές και κεραυνοί έκαναν τη νύχτα μέρα στην Αττική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kataigida
Καταιγίδα στην Αθήνα © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/AΡΧΕΙΟΥ

Προβλήματα στο πέρασμά της από τη δυτική Ελλάδα προκάλεσε η κακοκαιρία Βικτώρια. Χτύπησε και την Αττική.

Προβλήματα στο πέρασμά της από τη δυτική Ελλάδα, και κυρίως στα νησιά της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς, προκάλεσε η καταιγίδα «Βικτώρια», η οποία από χθες το βράδυ χτύπησε και την Αττική.

Τις σφοδρές βροχοπτώσεις συνόδευαν κεραυνοί που έκαναν τη νύχτα μέρα, ενώ δεν έλειψαν τα προβλήματα και στην Αθήνα καθώς σε κάποιες περιοχές, όπως για παράδειγμα στο Παγκράτι, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

 

 

Δείτε βίντεο με τους κεραυνούς στο Κορωπί και το Αιγάλεω:

 

 

 

 

Έντονα προβλήματα στην Κέρκυρα

Η κακοκαιρία προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο της Κέρκυρας, αλλά και στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση του νησιού.    

Σύμφωνα με στοιχεία υπήρξαν 35 επεμβάσεις σε πλημμυρισμένα οικήματα, τουλάχιστον 42 κοπές δέντρων που ξεριζώθηκαν και έπεσαν σε δρόμους, ενώ ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να βγει από το όχημα.

Στο νησί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν δέκα συνεργεία, επεμβαίνοντας σε κάθε περίπτωση που κρινόταν απαραίτητο.

KAKOKAIΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ (12/11/19)

Κλειστά τα σχολεία στην Κέρκυρα

Λόγω της κακοκαιρίας, οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης πήραν την απόφαση να μείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.

Στο μεταξύ χθες, μετά από πρωτοβουλία της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου, διεξήχθη έκτακτη σύσκεψη, με όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει επιφέρει η «Βικτώρια» στην Κέρκυρα και τη θωράκιση του νησιού, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με ισχυρή ένταση.

Κεφαλονιά: Καταπλακώθηκαν σπίτια από λάσπες

Στην Κεφαλονιά πλημμύρισαν δρόμοι και προκλήθηκαν καταστροφές ακόμα και σε οικίες.  Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία από όπου πέρασαν χείμαρροι με λασπόνερα.

Τέσσερις οικίες στο χωριό Νυφί καταπλακώθηκαν από λάσπες και υλικά, ενώ κινδύνευσε και μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ