- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Στο νοσοκομείο Ξάνθης αρκετοί μετανάστες από το φορτηγό-ψυγείο
Παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα - Δεν υπήρχε επαρκής αερισμός - Πρώτες εικόνες
Επειγόντως στο νοσοκομείο Ξάνθης μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι στο φορτηγό-ψυγείο.
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί, όταν άνοιξαν τις πόρτες του φορτηγού-ψυγείου στην Εγνατία Οδό. Στο εσωτερικό υπήρχαν 41 μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν στην κατοχή τους τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι μετανάστες ήταν ο ένας πάνω στον άλλο. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στον σταθμό διοδίων του Ιάσμου, στο Νομό Ξάνθης. Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, υπήκοος Γεωργίας. Στην πλειονότητά τους οι αλλοδαποί είναι από το Αφγανιστάν.
Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 80 άτομα στο φορτηγό-ψυγείο. Ωστόσο, ο επιτόπιος έλεγχος έδειξε ότι ο αριθμός αυτός δεν ισχύει.
Άθλιες συνθήκες - Δεν υπήρχε επαρκής αερισμός
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνθήκες μεταφοράς των μεταναστών ήταν άσχημες. Το ψυγείο ήταν εκτός λειτουργίας και στο εσωτερικό δεν υπήρχε επαρκής αερισμός.
Τελικός προορισμός του ταξιδιού ήταν η Θεσσαλονίκη. Ήδη, κάποιοι από τους μετανάστες (συγκεκριμένα 8) παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Και οι 41 άνθρωποι ήταν άνδρες, ηλικίας από 20 έως 30 ετών. Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Ισχυρίζεται ότι του χρωστούσε 5.000 ευρώ
«Δεν θα γράψεις εσύ εμένα», φέρεται να τους είπε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε σε πρόσφατο live του
Είχε κριθεί ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων
Έριξαν εύφλεκτο υλικό και άναψαν φωτιά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πόσο θα επηρεαστεί από τις βροχές σήμερα η Αττική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι απάντησε για τη φωτογραφία του τραγουδιστή από το ιατρείο στο Κολωνάκι
Το μήνυμα του νομπελίστα ποιητή κατά της δικτατορίας που μεταδόθηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.