- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων έχουν «παγώσει» εξαιτίας αδυναμίας των συμβολαιογράφων, λόγω νομοθετικών κενών, να υπολογίσουν το νέο φόρο υπεραξίας 15% που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014 και προκύπτει από τη διαφορά της τιμής κτήσης και την τιμή πώλησης του ακινήτου.
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, τις τελευταίες ημέρες γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να λυθούν τα δεκάδες προβλήματα που ανακύπτουν ως προς τον υπολογισμό του φόρου και ειδικότερα τον εντοπισμό της τιμής κτήσης, ενώ καταβάλλονται ταυτόχρονα προσπάθειες ώστε να τροποποιηθούν οι συντελεστές, δεδομένου ότι προκύπτουν τεράστια ποσά φόρου για τους περισσότερους πωλητές ακινήτων.
Η καθυστέρηση έκδοσης της διευκρινιστικής εγκυκλίου έχει ως αποτέλεσμα οι συμβολαιογράφοι να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις μεταβιβάσεις, και σύμφωνα με παράγοντες τις αγοράς, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στον υπολογισμό της τιμή κτήσης αρκετών κατηγοριών ακινήτων όπως για παράδειγμα τις πωλήσεις ακινήτων από αντιπαροχή, τα δομημένα ακίνητα για τα οποία θα πρέπει να αναζητηθεί το κόστος κατασκευής της οικοδομής, τις περιπτώσεις επικαρπίας και ψιλής κυριότητας, τα ακίνητα που αποκτήθηκαν με χρησικτησία, κυρίως της επαρχίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού θα χτυπήσουν οι βροχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τη Βεγγάζη
Εκτός λειτουργίας σύστημα ανίχνευσης διαρροής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας
Μετά τη νέα ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε
Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.