Ελλαδα

Μάνη: Τι λέει η μητέρα της 12χρονης για τον ιερέα

«Η κόρη μου ντυνόταν, πάνω είχε ρούχα, κάτω δεν είχε»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mitera-12xronis
Η μητέρα της 12χρονης

«Τον έχω πιάσει με την κόρη του στο δωμάτιο, λέει η μητέρα της 12χρονης από τη Μάνη που φέρεται να έπεσε θύμα κακοποίησης από ιερέα

Με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας στα χέρια την φωτογραφία του παιδιού της ξέσπασε μπροστά στην κάμερα του ΑΝΤ1 η μητέρα της 12χρονης που φέρεται να έχει πέσει θύμα κακοποίησης από 57χρονο ιερέα σε χωριό της Μάνης.

«Τον έχω πιάσει με την κόρη του στο δωμάτιο. Η κόρη μου ντυνόταν, πάνω είχε ρούχα, κάτω δεν είχε, και μπαίνω στο δωμάτιο ο παπάς αρχίσε να γελάει. Και ρωτάω  τι έγινε κορίτσι μου, και η κόρη μου δεν απαντάει. Και στην κουβέρτα εχω δει αίματα. Δεν πέρασε από το μυαλό μου. Μπροστά μου δεν φαινόταν. Όλο έπαιρνε την κόρη μου βόλτα, βγαίνανε, ερχόταν μετά η κόρη μου μια χαρά. Δεν μου έδινε τέτοια δικαιώματα. Δεν πέρασε από το μυαλό μου», είπε στο ΑΝΤ1 η μητέρα της 12χρονης.  

Η μητέρα του παιδιού παραδέχεται πως η κόρη της αρκετό καιρό αργότερα της αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και φοβόταν να σπάσει την σιωπή της.

«Όταν πήγα να την δω η κοινωνική λειτουργός της είπε να μου μιλήσει, εγώ μέχρι την τελευταία στιγμή δεν πίστευα ότι την έχει πειράξει, αλλά η κόρη μου έσκυψε το κεφάλι και μου είπε μαμά φοβόμουν, μαμά είναι αλήθεια, ο παπάς μου έχει κάνει αυτά», παραδέχεται η μητέρα.

Η ίδια δεν πίστευε ποτέ ότι ο ιερέας θα έκανε κακό στο παιδί της, του είχε εμπιστοσύνη όπως δηλώνει, ενώ διαψεύδει ότι ενδέχεται να εμπλέκεται και άλλο πρόσωπο στην υπόθεση. 

Ο 22χρονος αδερφός του κοριτσιού εξηγεί πως όσο καιρό έμεινε με τον ιερέα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, όμως στέκεται δίπλα στην αδερφή του και την πιστεύει.

«Εμένα η μικρή δεν μου έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο το έμαθα από την μάνα μου. Την περίοδο που ήταν η μάνα μου με τον παπά είχα μείνει και εγώ 15 μέρες ήταν όλα εντάξει. Μετά όταν έφυγα δεν ξέρω τι έγινε. Για να το λέει η μικρή και να το λέει η μάνα μου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αδερφός της 12χρονης.

Η μητέρα επικοινωνεί πλέον με το παιδί της δυο φορές την εβδομάδα, ενώ το επισκέπτεται τακτικά και ελπίζει πως θα το κρατήσει και πάλι στην αγκαλιά της.

Τι λέει ο δικηγόρος του ιερέα

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του ιερέα τόνισε ότι εξεπλάγη από τα όσα δήλωσε στην κάμερα η μητέρα λέγοντας ότι τα όσα κατέθεσε ήταν διαφορετικά. «Είμαι σοκαρισμένος από το ρεπορτάζ σας,  τις καταθέσεις, από τους λόγους της μητέρας του παιδιού στη δημοσιογράφο επειδή το περιεχόμενο της καταθέσεως της κύριας ανάκρισης της μητέρας είναι τελείως διαφορετική», είπε συγκεκριμένα.

«Τα πραγματικά στοιχεία είναι διαφορετικά από όσα ακούγονται. Το παιδί δεν έμεινε ποτέ μόνο του με τον ιερέα. Όταν αντιμετώπισε η μητέρα του παιδιού ψυχιατρικά προβλήματα, αμέσως ο ιερέας μαζί με τη θυγατέρα του προκάλεσαν εισαγγελική παραγγελία», τόνισε και σημείωσε ότι ο ιερέας είναι εκείνος που έστειλε το κορίτσι στο «Χαμόγελο του παιδιού».

«Υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, ότι δεν υπάρχει τραυματισμός του παιδιού. Υπάρχει ένα σημείο που χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεως αλλά σίγουρα δεν υπάρχει τραυματισμός, γιατί κάτι ακούστηκε για αίμα…» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ιερέα, η καταγγελία το παιδάκι αρχικά κατήγγειλε τον βιολογικό του παππού και έτσι ετέθη σε μία διαδικασία παιδοψυχιατρικής και ιατροδικαστικής εκτίμησης και μετά από επίμονες ερωτήσεις τότε αναφέρθηκε και ο ιερέας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ