Ελλαδα

Σε 7 ημέρες σχεδόν 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά

Η Λέσβος δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταυλισμός στη Μόρια
Καταυλισμός στη Μόρια/©INTIMENEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Συνολικά 1.908 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου, ξεκινώντας από τα τουρκικά παράλια.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με νέα διαθέσιμα στοιχεία, συνολικά 1.908 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα από τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα, 13 προς 14 Οκτωβρίου, μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 20 προς Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Βάσει των δεδομένων που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, στην πρώτη θέση των νησιών που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση είναι η Λέσβος με 820 άτομα. Ακολουθούν η Χίος με 464 και η Σάμος με 624. Μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έφθασαν 1.218 άτομα. Είτε μόνα τους ή με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη περίπου 800 μετανάστες μεταφέρθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, εντός των επόμενων 3-4 εβδομάδων αναμένεται να έχουν μετακινηθεί από τα νησιά τουλάχιστον άλλοι 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες στο πλαίσιο ενεργειών για την αποσυμφόρηση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ