- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Λάλας μέσα από το αστυνομικό τμήμα - Πού να πάω ρε, είστε τρελοί;
Τι δηλώνει ο ίδιος για το συμβάν
Στο ΑΤ Αμαρουσίου κατέληξε ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας κι ο δικαστικός επιμελητής που του επέδωσε εις βάρος του δικαστική απόφαση.
Στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου κατέληξε χθες το βράδυ από το εμπορικό κέντρο Golden Hall ο Θανάσης Λάλας και ο δικαστικός επιμελητής που τον βρήκε για να του επιδώσει δικαστική απόφαση βάσει της οποίας καλείται ο δημοσιογράφος να πληρώσει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Θανάσης Λάλας φέρεται να αντέδρασε βίαια, όταν ο δικαστικός επιμελητής ζήτησε να του γίνει σωματικός έλεγχος προκειμένου να προχωρήσει στην κατάσχεση του χρηματικού ποσού που είχε πάνω του. Ωστόσο, ο Θανάσης Λάλας μιλώντας στο protothema.gr, διέψευσε τις αρχικές πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε κανονικά τον δικαστικό επιμελητή και τους δυο αστυνομικούς χωρίς να προβάλει αντίσταση.
Συγκεκριμένα, λέει: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εντός του αστυνομικού τμήματος και ανταλλάσσουμε μηνύσεις. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν του επιτέθηκα. Τον ακολούθησα κανονικά και γιατί να μην το κάνω. Είμαι σε κάτι ένοχος; Το ότι του επιτέθηκα είναι μια μπούρδα. Το μόνο που ήθελε ήταν να δημιουργήσει πρόβλημα».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος στο Πρώτο Θέμα, «το θέμα με την οφειλή προς την κυρία Ζουναλή είναι παλιό και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων έχουν δοθεί. Είναι ένα θέμα που δεν αφορά εμένα προσωπικά αλλά την εταιρία όπου ήμουν διευθύνων σύμβουλος και εργαζόταν εκεί η συγκεκριμένη κυρία. Στράφηκε δηλαδή εναντίον μου επειδή ήμουν διευθύνων σύμβουλος».
Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος: «Όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι ακολούθησα ήσυχα ακόμη και οι αστυφύλακες. Στο μεταξύ αύριο εγχειρίζομαι στη χολή και πέρασα από το Golden Hall γιατί μου είχε δώσει η Λιάνα Βουράκη κάποια ασημικά να κάνω κάτι ζωγραφιές και πήγα να δω πώς τα είχαν τοποθετήσει στη βιτρίνα. Καθόμουν στο καφέ μαζί με μια φίλη μου και ξαφνικά έρχονται και μου λένε, ακολουθήστε μας, ο δικαστικός επιμελητής και δυο αστυνομικοί. Φώναζε μέσα στο Golden Hall, “πιάστε τον μην φύγει”. “Πού να πάω ρε. Είστε τρελοί;” τους είπα».
Σύμφωνα πάντα με τις αρχικές πληροφορίες, ο κ. Λάλας αν και αναζητήθηκε πολλάκις στο σπίτι του από τον δικαστικό επιμελητή κατά τις ώρες που κοινοποιούνται δικαστικές αποφάσεις (που στην περίπτωσή του θα συνοδευόταν και από κατάσχεση) δεν εντοπίστηκε.
Έτσι, η μηνύτρια πήρε νέα δικαστική απόφαση που της επέτρεψε κατ΄ εξαίρεση να αναζητηθεί ο Θανάσης Λάλας εκτός του συνήθους ωραρίου. Όταν λοιπόν, ο επιμελητής τον εντόπισε στο εμπορικό κέντρο, του επέδωσε την απόφαση και ως είχε δικαίωμα εκ του νόμου ζήτησε να κατασχέσει τα χρήματα που είχε πάνω του ο δημοσιογράφος, ζητώντας να του γίνει σωματική έρευνα. Εκείνος, αντέδρασε και φέρεται να επιτέθηκε στον δικαστικό επιμελητή που ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας, κάτι όμως που διαψεύδει ο δημοσιογράφος, όπως αναφέραμε πιο πάνω.
Ο Θανάσης Λάλας φέρεται να συνελήφθη στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Αμαρουσίου, όπου και καταμηνύθηκε για τα αδικήματα της απείθειας και της παραβίασης δικαστικής απόφασης. Ο δημοσιογράφος μήνυσε με τη σειρά του τον δικαστικό επιμελητή για ψευδή καταμήνυση και εξύβριση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.