- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Μήνυση κατά αστυνομικού από τον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη
Για ψευδορκία σχετικά με τη δήθεν σύλληψή του σε αμερικανικό έδαφος
Μήνυση για ψευδορκία κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης σε βάρος του Έλληνα αστυνομικού αποσπασμένου σε γραφείο στελέχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Μήνυση για ψευδορκία κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης σε βάρος του Έλληνα αστυνομικού Ευάγγελου Παπαθεοδώρου, ο οποίος ήταν αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
Ο δημοσιογράφος κατηγορεί τον αστυνομικό για ψευδή ισχυρισμό που έκανε ενόρκως ότι αυτός ως Έλληνας αστυνομικός τον συνέλαβε σε αμερικανικό έδαφος. Πρόκειται για την υπόθεση παρακολούθησης μελών της ελληνικής αποστολής, υπό τον πρώην υπουργό Επικρατείας, στη Νέα Υόρκη.
Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 18 Σεπτεμβρίου 2016, το οποίο είχε συνοδευτεί από επιβεβαιωτική δήλωση «αποδοκιμασίας» του τότε υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, αμφότεροι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD) για πλαστογραφία και ψευδή δήλωση ταυτότητας προς τις αμερικανικές αρχές, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι και επρόκειτο να βρεθούν αντιμέτωποι με την άσκηση δίωξης από τις αμερικανικές αρχές.
Ωστόσο, αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που έχει επικαλεστεί η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», αποκαλύπτουν ότι οι δημοσιογράφοι Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης ουδέποτε συνελήφθησαν για πλαστογραφία, ούτε δήλωσαν ψευδή ταυτότητα στις αμερικανικές Αρχές. Αναφέρεται ακόμη στο δημοσίευμα πως οι δύο δημοσιογράφοι δεν ήταν μεταμφιεσμένοι όταν τους ζητήθηκε η εξακρίβωση των στοιχείων τους, ενώ ποτέ δεν αντιμετώπισαν τον κίνδυνο διώξεων από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές, ούτε την απειλή φυλάκισης ή απέλασής τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το έκανα γιατί πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία. Για το φαγητό το έκανα από πείσμα»
Αιχμηρά σχόλια στον αέρα του ΣΚΑΪ για το βίντεο του τραγουδιστή στο Παρίσι εν μέσω επεισοδίων
«Οι τηλεθεατές, ύστερα από τόσα χρόνια, με έχουν μάθει» λέει η δημοσιογράφος
Η δημοσιογράφος επέστρεψε με μία ακόμη δύσκολη υπόθεση
Το περιστατικό που είχε προκαλέσει αντιδράσεις
Τι είπε για την σκηνή με την πάστα στο «Ριφιφί» και τα παρατσούκλια «Ευλόγησον» και «χήρα του Φατσέα»
Τι θα δούμε στην επίσημη πρώτη της φετινής σεζόν
Τι είπε στον αέρα της εκπομπής
Τι ζητά από την πλατφόρμα η γυναίκα;
Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 με όλους τους συνεργάτες της
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα κασέ που επικρατούσαν ανά δεκαετία στην τηλεόραση
Η επιστροφή στο ραδιόφωνο μέσω του Voice Radio και η διαχρονική μαγεία της μουσικής και της ζωντανής ραδιοφωνικής εμπειρίας
Η εταιρεία που είχε αποτιμηθεί σχεδόν 1 δισ. δολάρια
Ο πρώην παίκτης του Survivor μοιράστηκε βίντεο από την προσπάθειά του να παίξει ποδόσφαιρο με προσθετικό πόδι
Ο δημοσιογράφος ρωτήθηκε για τη δυσλαλία και εξομολογήθηκε ότι την κληροδότησε και στα παιδιά του
«Δεν δέχομαι να κρίνεται από τον 1ο μήνα. Για όνομα του Θεού»
Ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν δωρεάν
Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»
Η λαμπερή είσοδος στο πλατό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.