- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τα ΚΕΠ εκδίδουν ξανά ΑΜΚΑ -H εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας
Η έκδοση ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ είχε σταματήσει από τις 21 Ιουνίου 2019
Τα ΚΕΠ εκδίδουν ξανά ΑΜΚΑ σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Λήγει η αποχή διαρκείας των εργαζομένων
Από χθες οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τα ΚΕΠ για την έκδοση και τη μεταβολή στοιχείων ΑΜΚΑ, καθώς εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας νέα, αναλυτική εγκύκλιος (80320/42862/Δ18.2718) με σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες αλλά και αναλυτικό πίνακα ανά κατηγορία δικαιούχου, διασφαλίζοντας τα ΚΕΠ και την εύρυθμη λειτουργία της εφαρμογής. Έτσι, λήγει η αποχή διαρκείας των εργαζομένων στα ΚΕΠ από τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ, η οποία είχε ξεκινήσει την 21 Ιουνίου 2019 λόγω της έλλειψης ρυθμιστικού νομοθετικού πλαισίου και εγκυκλίων, που άφηνε εκτεθειμένους τους υπάλληλους ΚΕΠ και δημιουργούσε δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «προχωρήσαμε αποφασιστικά στη ρύθμιση σαφούς και δίκαιου νομοθετικού πλαισίου για την έκδοση του ΑΜΚΑ, του ισόβιου αριθμού εργασιακής και υγειονομικής ταυτοποίησης όλων των ανθρώπων που εργάζονται και διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα μας.
Μόλις αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα άναρχο περιβάλλον που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση -με μία βλαπτική εγκύκλιο της τελευταίας στιγμής- που άφηνε εκτεθειμένους τους υπαλλήλους των ΚΕΠ με την άνευ όρων χορήγηση ΑΜΚΑ προς όλους. Εμείς καταργήσαμε αυτή την επικίνδυνη εγκύκλιο και, ακολούθως, προχωρήσαμε τάχιστα στην αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου βάσει του οποίου δίνονται σαφείς, διάφανες και νόμιμες οδηγίες στα ΚΕΠ και στον ΕΦΚΑ για την έκδοση του ΑΜΚΑ. Δώσαμε τα απαραίτητα εφόδια στους λειτουργούς του κράτους να παρέχουν αξιόπιστες, διάφανες και γρήγορες υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας. Όλα αυτά επετεύχθησαν σε ελάχιστο χρόνο χάριν της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης και της άριστης συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων και, φυσικά, και των υπαλλήλων των ΚΕΠ τους οποίους ευχαριστώ προσωπικά».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε ότι «τα ΚΕΠ είναι ο θεσμός που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον κεντρικό κόμβο στις αυτοπρόσωπες συναλλαγές του πολίτη με το κράτος. Αυτό σημαίνει περισσότερες υπηρεσίες μέσω των ΚΕΠ, πιο γρήγορα, με ασφάλεια. Ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η εκ νέου δυνατότητα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ μέσω των ΚΕΠ. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας καλύψαμε το νομοθετικό κενό που πράγματι υπήρχε, προς όφελος των πολιτών και των δημοσίων λειτουργών».
Κι ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιος Γεωργαντάς, αναφέρθηκε στο θέμα λέγονται ότι «το άναρχο πλαίσιο που δημιουργήθηκε με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης στις χορηγήσεις στοιχείων ΑΜΚΑ τελείωσε οριστικά. Πλέον, οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, με βάση το ολοκληρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο που δημιουργήσαμε, μπορούν να τα αποδίδουν μόνο στους πραγματικά δικαιούχους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός για ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.