- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λέσβος: Πυρκαγιά με νεκρούς στον καταυλισμό στη Μόρια
Επί ποδός δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - Κοντέινερ παραδόθηκαν στις φλόγες
Τουλάχιστον δύο νεκροί σε πυρκαγιά στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου.
Τραγικός είναι ο απολογισμός πυρκαγιάς στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. Σύμφωνα με πληροφορίες της AV, υπάρχουν δύο νεκροί. Ήδη, το πτώμα ενός απανθρακωμένου ατόμου έχει μεταφερθεί με ιδιωτικό όχημα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η κατάσταση στις εγκαταστάσεις παραμένει έκρυθμη. Όσον αφορά στους τραυματίες, έχουν μεταφερθεί 5 άτομα με ορθοπαιδικά τραύματα στο νοσοκομείο του νησιού. Η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περίφραξη του προσφυγικού καταυλισμού. Επί τόπου έσπευσαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα. Από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη PZL.
Σύμφωνα με το lesvospost.gr, είχε προηγηθεί ένταση, με πρόσφυγες και μετανάστες να συγκρούονται με δυνάμεις της αστυνομίας και να ανάβουν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί και να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Δήλωση Κικίλια
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα δραματικά γεγονότα στη Μόρια, ενώ με εντολή του έχει τεθεί σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο του νησιού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η μισθοδοσία επανέρχεται στο γενικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης» - Η ανακοίνωση
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Πόσο κοστίζουν οι νέες ταυτότητες; - Βήμα βήμα η διαδικασία
Παγκόσμια προβολή εν μέσω του FIFA World Cup 2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Έσπασε παλιά βάνα», λέει ο Γεωργιάδης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.