Ελλαδα

Έκαναν λάθος στη Μύκονο; Νόμιζαν ότι συνέλαβαν τον αεροπειρατή;

Εμπλοκή με την ταυτότητα του συλληφθέντος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
saleh.jpg
Σύμφωνα με τα λιβανέζικα ΜΜΕ, ο εικονιζόμενος δεν είναι ο καταζητούμενος αεροπειρατής

Αναστάτωση στις ελληνικές Αρχές. Μπορεί και να μην είναι ο διαβόητος αεροπειρατής ο 65χρονος που συνελήφθη στη Μύκονο.

Εμπλοκή φαίνεται πως προκύπτει με τον 65χρονο Λιβανέζο που συνελήφθη την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου στη Μύκονο ως το καταζητούμενο μέλος της Χεζμπολάχ και αεροπειρατής της θρυλικής πτήσης της TWA Αθήνα-Ρώμη  με έναν νεκρό το 1985.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, πρόκειται για συνωνυμία και ο συλληφθείς είναι δημοσιογράφος από τη Σιδώνα και ουδεμία σχέση είχε με την αεροπειρατεία. Παράλληλα και ο δικηγόρος του προσκόμισε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία εργαζόταν σε εφημερίδα στον Λίβανο πριν από 34 χρόνια, τις μέρες που διαπράχθηκε η αιματηρή αεροπειρατεία.

Οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με το Open Beyond, δεν είναι ακόμη σε θέση να απαντήσουν  και όλα θα κριθούν από τις γερμανικές Αρχές που τον είχαν συλλάβει το 1987, αλλά αναγκάστηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο ως ανταλλαγή σε απαγωγή δύο Γερμανών πολιτών από τρομοκράτες.

Ο καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης Λιβανέζος, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν προκύψει πριν από 34 χρόνια, είχε συμμετάσχει τον Ιούνιο του 1985, μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, στην αεροπειρατεία αεροσκάφους της TWA, με 153 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 8 Έλληνες και ο τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος, το οποίο είχε αναχωρήσει από Αθήνα για Ρώμη και είχε σημάνει συναγερμό σε όλες τις χώρες, ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι πίσω από την ενέργεια ήταν η Παλαιστινιακή οργάνωση Χεζμπολάχ. Η αεροπειρατεία είχε γίνει τια την απελευθέρωση από το Ισραήλ, 766 κρατουμένων Παλαιστινίων και Λιβανέζων.

Έπειτα από διαδρομές πάνω από την Μεσόγειο το αεροσκάφος κατέληξε στην Βηρυτό, όπου οι αεροπειρατές άφησαν ελεύθερους ορισμένους επιβάτες, ενώ στη συνέχεια πέταξε για το Αλγέρι όπου άφησε ελεύθερους και άλλους ομήρους, μεταξύ των οποίων και τους Έλληνες επιβάτες, εκτός από τον τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσο, που επέβαινε και αυτός στην πτήση. Κατά τη διάρκεια της αεροπειρατείας, στη Βηρυτό, οι δράστες σκότωσαν έναν Αμερικανό στρατιωτικό, επιβάτη του αεροσκάφους, ο οποίος αντέδρασε και προσπάθησε να ακινητοποιήσει τους δράστες.

Τελικά, έπειτα από διαπραγματεύσεις ημερών, αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι επιβάτες, ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 1987, ο Λιβανέζος συνελήφθη στην Φρανκφούρτη. Συνεργάτες του όμως απήγαγαν στην Βηρυτό δύο Γερμανούς, τους οποίους κατάφεραν να ανταλλάξουν μαζί του και από τότε κυκλοφορούσε ελεύθερος και αναζητείτο.

Δεν είναι ο αεροπειρατής;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ