Ελλαδα

Από τις καταλήψεις στην Κόρινθο - Έφτασαν οι πρώτοι μετανάστες

Από την πίσω πύλη του στρατοπέδου - Τι δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο
Δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο / © INTIME NEWS/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου μεταφέρονται οι αλλοδαποί από τις καταλήψεις στην πλατεία Βάθη.

Στη δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο, θα φιλοξενηθούν οι 269 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων είναι και 98 παιδιά, οι οποίοι απομακρύνθηκαν σήμερα από την Αστυνομία, κατά την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πλατεία Βάθη.

Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν αρχικά στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου γίνεται ο έλεγχος των στοιχείων τους και στην συνέχεια με λεωφορεία μεταφέρονται στην Κόρινθο.

Ήδη στην δομή φιλοξενίας έχουν μεταφερθεί 118, ενώ καθ' οδόν είναι άλλοι 73 και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

426574.jpg
Δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο / © INTIME NEWS/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος έδωσε το «παρών» στην άφιξη των μεταναστών και έκανε δηλώσεις σε τοπικό μέσο ενημέρωσης: «Ήρθα στο στρατόπεδο με το Διευθυντή Ασφαλείας για να δω και να έχω αντίληψη για τις συνθήκες που θα έχουν οι καινούργιοι μετανάστες 60 τον αριθμό, που ήρθαν στην Κόρινθο. Είναι ανοιχτή δομή, είναι ελεύθερη η φωτογράφηση και η επίσκεψη στο χώρο, μπορείτε να δείτε και εσείς πως δεν είναι οι συνθήκες οι ιδανικές, είναι σκηνές, δεν είναι τολ όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. Είναι πρόχειρη κατασκευή, υπάρχουν χημικές τουαλέτες, μια βρύση με πόσιμο νερό. Εκείνο που είναι σημαντικό και το είδα, είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για θέρμανση οπότε δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τους χειμερινούς μήνες θα υπάρχουν φιλοξενούμενοι εδώ. Μιλάμε για μια μεταβατική κατάσταση άρα τα παιδιά που είναι αρκετά, το 1/3 είναι μικρά παιδιά, δεν θα χρειαστούν σχολεία ή να βρουν εργασία αυτοί οι μετανάστες». 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων για την έλευση των πρώτων μεταναστών 19-9-19

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ