- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη
Έγινε αισθητός στο Ηράκλειο - Στα 4,8 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Κρήτη. Στα 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.58 σήμερα στην μεταξύ του θαλάσσιου χώρου της Κρήτης και της Σαντορίνης.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Ηράκλειο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretapost.gr. Δεν έγινε, πάντως, ιδιαίτερα αισθητός στη Σαντορίνη.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε ένταση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκε 68 χιλιόμετρα βόρεια του Αγίου Νικολάου με εστιακό βάθος 34,3 χιλιομέτρων.
Την ίδια ώρα το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει τον ίδιο σεισμό με ένταση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το δε Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ ανακοίνωσε ότι η σεισμική δόνηση ήταν 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Προσθέτει στην ανακοίνωσή του ότι δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε κατοίκους λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους.
Εν αντιθέσει σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Ηρακλείου ο σεισμός είχε αρκετή διάρκεια και προηγήθηκε βοή.
Κανένα πρόβλημα από τον σεισμό
Χωρίς καμία αναφορά προβλήματος ο σεισμός που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης Αρχιπύραρχο Νικόλαο Λαγουδάκη, καμία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς δε δέχτηκε την οποιαδήποτε κλήση μετά το πέρας του σεισμού.
Ενημέρωσε παράλληλα το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η Π.Υ. βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για τυχόν πυρκαγιά, ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου για την Πολιτική Προστασία με θέμα την ετοιμότητα για πρόληψη πυρκαγιών και προγραμματισμό δράσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση για την εκδήλωση στη Νέα Παραλία
Το σύνολο των επίγειων δυνάμεων θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο
Στο βορειοανατολικό μέτωπο το βάρος των δυνάμεων
Διαδραστική παρουσία του ιδρύματος με τεχνολογία, καινοτομία και παράλληλες εκδηλώσεις
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η φωτιά καίει από το απόγευμα της 31ης Αυγούστου, πυκνά δάση πεύκης και ρόμπολου μέσα σε ζώνη του δικτύου Natura 2000
Σε πιο φθινοπωρινούς ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Και τάφο και μπουζούκια και ολίγη από «επαφές» στη ΔΕΘ, όλα τα έχει η εκδρομή
Έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι online αιτήσεις από αποφοίτους ή τελειόφοιτους μεταπτυχιακών σπουδών για 7 ρόλους σε τρεις βασικούς τομείς της Allwyn Hellas
Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Ισχυρίστηκε ότι επηρεάστηκε από σειρές στο διαδίκτυο
Οι νεκροί, η κατάρρευση της Ρικομέξ και οι μεγάλες ζημιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.