Ελλαδα

Ικαρία: Νεκρή σε χαράδρα η αστροφυσικός -Τα μηνύματα των φίλων της

Τραγικός επίλογος στην υπόθεση της εξαφάνισης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
natalie-ikaria
Η 35χρονη αστροφυσικός που βρέθηκε νεκρή στην Ικαρία / Facebook

Νεκρή σε χαράδρα κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε εντοπίστηκε η αστροφυσικός. Τα μηνύματα αποχαιρετισμού των φίλων της.

Τραγικός επίλογος στην υπόθεση της 35χρονης αστροφυσικού που αγννούνταν από το πρωί της Δευτέρας στην Ικαρία καθώς σήμερα το απόγευμα εντοπίστηκε η σορός της.

Τη σορό εντόπισε ένας εθελοντής πυροσβέστης λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η γυναίκα ήταν καταπλακωμένη από βράχο στο βάθος μιας χαράδρας 20 μέτρων σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το δωμάτιο που διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της στη θέση έξω Φάρος της περιοχής Κεραμέ, όπου εστιάζονταν οι έρευνες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο αυτό είχε εντοπιστεί και το τελευταίο σήμα του κινητού τηλέφωνό της. Γι’ αυτό η έρευνα είχε επικεντρωθεί εκεί.

Στο σημείο αναμένεται ιατροδικαστής ο οποίος θα κάνει αυτοψία, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, εθελοντές πυροσβέστες αναφέρουν ότι η 35χρονη, που συνήθιζε να κάνει τζόκινγκ, πιθανόν να προσπάθησε να κάνει αναρρίχηση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο μάλλον αποκολλήθηκαν βράχια και ένα από αυτά την καταπλάκωσε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η μαρτυρία του διασώστη

Όπως ανέφερε στο OPEN TV ο διασώστης, ένας βράχος αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε την 35χρονη. «Βρέθηκε πεσμένη, χτυπημένη στο πρόσωπο. Πιάστηκε από βράχο και ο βράχος που ξεκόλλησε, την καταπλάκωσε», σημειώνει ο κ. Κριαράς. Η ίδια πάντως είχε ουσιαστικά προαναγγείλει στο facebook ότι θα πήγαινε για αναρρίχηση σε ένα κοντινό σημείο και, μάλιστα, καλούσε κόσμο να την ακολουθήσει.

Είναι χαρακτηριστικό πώς ο διασώστης τόνισε ότι πέρασαν από το σημείο τις προηγούμενες ημέρες, αλλά αυτό ήταν δύσβατο και ήταν δύσκολο να εντοπιστεί. «Είχαμε περάσει δυο φορές και ίσως τρεις φορές. Είναι πολύ δύσβατο το σημείο», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, έκανε κάλεσμα στον κόσμο να ενεργοποιήσει την υπηρεσία GPS στο κινητό του τηλέφωνο, γιατί διευκολύνει με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό του από τις Αρχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 35χρονη αστροφυσικός, Ναταλί Κρίστοφερ, δεν είχε ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Κι αυτό έκανε πιο δύσκολο το έργο των Αρχών. «Αν είχε ενεργοποιημένο το GPS, ίσως να τη βρίσκαμε ζωντανή», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Άλλωστε, από την ημέρα που εξαφανίστηκε μέχρι και τον εντοπισμό της λίγο μετά τις 17:00 της Τετάρτης, πέρασαν 72 δραματικές ώρες. Δυστυχώς, όμως, η υπόθεση εξαφάνισής της έληξε με τον χειρότερο τρόπο.

Μηνύματα αποχαιρετισμού από τους φίλους της

Στο μεταξύ μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα χρήστες και φίλοι αποχαιρέτησαν την αστροφυσικό, ενώ και ο προσωπικός της λογαριασμός στο Facebook κατακλύστηκε από μηνύματα θλίψης.

astro1

astro2

astro3

astro4

Η εξαφάνιση

Η Νάταλι Κρίστοφερ αγνοούνταν από πρωί της Δευτέρας, όταν και φέρεται να βγήκε έξω για τρέξιμο. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την εντοπίσουν με τις έρευνες να διεξάγονται από γη και αέρα. Σήμερα στην Ικαρία μετέβη και ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. με συσκευές γεωεντοπισμού για να βοηθήσουν στις έρευνες για την ανεύρεσή της. Στο νησί ήδη επιχειρούσαν ελικόπτερο με θερμικές κάμερες, πυροσβέστες, αστυνομικοί και ομάδες διασωστών (εθελοντές και μη) για την ανεύρεση κάποιου στοιχείου που θα βοηθούσε στην ανεύρεση της άτυχης Νάταλι.

Τις Αρχές προβλημάτισε το γεγονός ότι το κινητό της Νάταλι Κρίστοφερ είχε απενεργοποιηθεί τη Δευτέρα και άνοιξε πάλι, άγνωστο πώς, το πρωί της Τρίτης. Εντωμεταξύ χθες έγινε γνωστό ότι στο δωμάτιο που μοιράζονταν η 34χρονη με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της βρέθηκαν ματωμένα χαρτομάντηλα και κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι όπου πλάγιαζε.

Στην κατάθεσή του ο σύντροφός της απέδωσε την παρουσία αίματος σε ρινορραγία της κοπέλας το βράδυ πριν από την εξαφάνισή της. Τα ευρήματα εστάλησαν για εξέταση DNA και αυτό που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν το αίμα προήλθε από φυσική ρινορραγία ή από κάποιο χτύπημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ