Ελλαδα

Ικαρία: Καταπλακωμένη από βράχο βρέθηκε η αστροφυσικός

Η πρώτη μαρτυρία διασώστη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
astrofusikos-ikaria-500.jpg

Εθελοντής πυροσβέστης εντόπισε το πτώμα της Βρετανίδας - Ήταν καταπλακωμένο από βράχο σε χαράδρα.

Ένας εθελοντής πυροσβέστης εντόπισε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα το πτώμα της Βρετανίδας αστροφυσικού που αγνοούνταν από το πρωί της Δευτέρας στην Ικαρία.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η γυναίκα ήταν καταπλακωμένη από βράχο στο βάθος μιας χαράδρας 20 μέτρων σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το δωμάτιο που διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της στη θέση έξω Φάρος της περιοχής Κεραμέ, όπου εστιάζονταν οι έρευνες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο αυτό είχε εντοπιστεί και το τελευταίο σήμα του κινητού τηλέφωνό της. Γι’ αυτό η έρευνα είχε επικεντρωθεί εκεί.

Η μαρτυρία του διασώστη

 Όπως ανέφερε στο OPEN TV ο διασώστης, ένας βράχος αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε την 35χρονη, η οποία είχε πάει για αναρρίχηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με τον διασώστη, η 35χρονη εντοπίστηκε νεκρή σε χαράδρα περίπου έξι μέτρων. «Βρέθηκε πεσμένη, χτυπημένη στο πρόσωπο. Πιάστηκε από βράχο και ο βράχος που ξεκόλλησε, την καταπλάκωσε», σημειώνει ο κ. Κριαράς. Η ίδια πάντως είχε ουσιαστικά προαναγγείλει στο facebook ότι θα πήγαινε για αναρρίχηση σε ένα κοντινό σημείο και, μάλιστα, καλούσε κόσμο να την ακολουθήσει.

Είναι χαρακτηριστικό πώς ο διασώστης τόνισε ότι πέρασαν από το σημείο τις προηγούμενες ημέρες, αλλά αυτό ήταν δύσβατο και ήταν δύσκολο να εντοπιστεί. «Είχαμε περάσει δυο φορές και ίσως τρεις φορές. Είναι πολύ δύσβατο το σημείο», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, έκανε κάλεσμα στον κόσμο να ενεργοποιήσει την υπηρεσία GPS στο κινητό του τηλέφωνο, γιατί διευκολύνει με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό του από τις Αρχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 35χρονη αστροφυσικός, Ναταλί Κρίστοφερ, δεν είχε ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Κι αυτό έκανε πιο δύσκολο το έργο των Αρχών. «Αν είχε ενεργοποιημένο το GPS, ίσως να τη βρίσκαμε ζωντανή», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Άλλωστε, από την ημέρα που εξαφανίστηκε μέχρι και τον εντοπισμό της λίγο μετά τις 17:00 της Τετάρτης, πέρασαν 72 δραματικές ώρες. Δυστυχώς, όμως, η υπόθεση εξαφάνισής της έληξε με τον χειρότερο τρόπο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ