Ελλαδα

Ανομολόγητες ιστορίες της κάλπης

Οι σούπερ «γιαγιάδες» κρατούν τα σκήπτρα των στιγμιότυπων που διαδραματίστηκαν λίγο πριν από το παραβάν...

dsc_6871.jpg
Σοφία Φασουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
405743.jpg
©INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δικαστικοί αντιπρόσωποι μιλάνε για πρόσφατες ιστορίες της κάλπης

Οι σούπερ «γιαγιάδες» κρατούν τα σκήπτρα των στιγμιότυπων που διαδραματίστηκαν λίγο πριν από το παραβάν, αλλά και στον δρόμο προς την ευρωκάλπη. Στόχος, να επιλέξουν τον αγαπημένο τους «κρυφό» υποψήφιο ή εκείνον που τους υπέδειξαν. Στην κάλπη, όμως, βγαίνουν και τα απωθημένα μίας ζωής, όπως φαίνεται μέσα από τις ιστορίες που διηγούνται δικαστικοί αντιπρόσωποι από τις τελευταίες κάλπες των ευρωεκλογών.

«Θα το πάω πίσω στον γιό μου»

Ηλικιωμένη γυναίκα εμφανίζεται σε ακριτικό νησί, φορώντας τα μαύρα της ρούχα και το μαντήλι στο κεφάλι. Στα χέρια της κρατάει ένα χαρτί, που όπως όλα δείχνουν, είναι το έτοιμο ψηφοδέλτιο που της έδωσαν… Μπαίνει στο παραβάν, για να …ψηφίσει και βγαίνει χαρούμενη. Η δικαστική αντιπρόσωπος της ζητάει να βάλει το φακελάκι στην κάλπη, δίνοντάς της, την ταυτότητά της…

-«Όχι», απαντάει η γλυκιά γιαγιά. «Ο γιος μου μού το έδωσε, στον γιο μου θα το επιστρέψω!»

-«Δεν γίνεται αυτό», της απάντησε η αντιπρόσωπος. «Για να εκλεγεί αυτός που ψηφίσατε, πρέπει να βάλετε τον φάκελο στην κάλπη».

-«Εγώ θα το δώσω στο γιό μου. Εκείνος μου το έδωσε!»  επέμεινε η 90χρονη.  

Τελικά, με τα πολλά, πείστηκε να αφήσει το ψηφοδέλτιο εκεί που έπρεπε…

«Τι ψήφισε αυτός; Θα ψηφίσω το αντίθετο»

Ζευγάρι ηλικιωμένων εμφανίζεται σε εκλογικό τμήμα στην Κεντρική Ελλάδα. Προηγείται ο άνδρας. Μπαίνει στο παραβάν και ζητεί την βοήθεια του αντιπροσώπου στα ψηφοδέλτια. Η σύζυγος του περιμένει τη σειρά της. Ζητεί και αυτή στη συνέχεια τη βοήθεια του δικαστικού αντιπροσώπου, ρωτώντας τον: «Τί ψήφισε αυτός; Το αντίθετο θέλω να βάλω στο φάκελο»!

Κόλπο γκρόσο κατά της…οικογένειας! 

Υπέργηρη γυναίκα φθάνει σε εκλογικό τμήμα της Σπάρτης. Φοράει στο πέτο της αυτοκόλλητο συγκεκριμένου χώρου, το οποίο, όπως αποδεικνύεται δεν βρίσκεται τυχαία στο σημείο.  Λόγω της μεγάλης ηλικίας της και επειδή δεν βλέπει καλά, ζητά από τον αντιπρόσωπο να μπει μαζί της στο παραβάν για να μην κάνει λάθος. Ο δικηγόρος, ψάχνει και της δίνει το ψηφοδέλτιο που απεικονίζεται στο αυτοκόλλητο.

«Είναι αυτό που θέλετε να ψηφίσετε κυρία»; Ρωτάει για να είναι βέβαιος.

-«Όχι βέβαια» απαντά η γιαγιά, επιλέγοντας ένα ψηφοδέλτιο εντελώς διαφορετικού πολιτικού χώρου!

-«Είστε σίγουρη ότι επιθυμείτε να ψηφίσετε αυτό το κόμμα;» ρωτάει ο δικηγόρος εμφανώς απορημένος.

-«Βέβαια» απαντά η γιαγιά. Τόσα χρόνια «κοροϊδεύω» την οικογένεια μου με αυτό το κόλπο!

 Έρωτας, ενστάσεις και συλλήψεις

Υπήρξαν και ερωτικά μηνύματα στην εκλογική διαδικασία με δικαστικό αντιπρόσωπο να δέχεται ερωτικό κάλεσμα  (χωρίς ο αποστολέας να αποκαλύψει ωστόσο την ταυτότητα του). «Από την περασμένη Κυριακή που σε είδα δεν μπορώ να σε ξεχάσω» αναφερόταν στο ραβασάκι μέσα στο φάκελο με το ψηφοδέλτιο. Ήταν γραμμένο από γυναίκα που δεν τόλμησε να προχωρήσει στο…παρασύνθημα.

Ένας άνδρας εκλογέας στην Αθήνα ήταν πιο παρορμητικός, χωρίς όμως και αυτός να αποκαλυφθεί. Στο λευκό ψηφοδέλτιο που έβαλε στο φάκελο έγραψε: Πολύ…Θεά η μελαχρινή δικαστική αντιπρόσωπος !

Οι πρόσφατες εκλογές είχαν και …συλλήψεις, με τις αστυνομικές αρχές να προσαγάγουν λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο δικαστική αντιπρόσωπο, η οποία φέρεται ότι δεν είχε παραδώσει επίσημα τους εκλογικούς σάκους από τμήμα της Σητείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες , η δικηγόρος εμφανίστηκε δύο ημέρες μετά τις εκλογές στο Πρωτοδικείο, κάνοντας μία προσπάθεια να ολοκληρώσει το έργο της, συμπληρώνοντας τα πρακτικά. Φαίνεται όμως ότι δεν τα κατάφερε, και… αποχώρησε, παρατώντας τους σάκους σύξυλους. Ο έφορος ειδοποίησε την αστυνομία, οι άνδρες της οποίας την σταμάτησαν στο αεροδρόμιο…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ