Ελλαδα

Ακατάλληλο το 1/3 των κτιρίων στην Ανδραβίδα

Και τρία σχολεία στον κατάλογο με τα επικίνδυνα κτίσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανδραβίδα
Ανδραβίδα / © ilialive.gr

Οι σεισμοί έχουν σταματήσει, αλλά άφησαν πίσω τους πολλά προβλήματα στην Ανδραβίδα. Το 30% των κτιρίων, είναι ακατάλληλο για χρήση.

Ακατάλληλο κρίθηκε από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών το 1/3 των κτιρίων που ελέγχθηκαν από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, έπειτα από τους σεισμούς των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με το Ilialive.gr, διαπιστώθηκε από τον έλεγχο ότι σε πρώτη φάση το 30% των κτιρίων, είναι ακατάλληλο για χρήση.

Συνολικά, στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης κατατέθηκαν 600 αιτήσεις για ελέγχους, οι περισσότερες για την περιοχή της Ανδραβίδας. Το 1/3 των κτιρίων αυτών έχει ελεγχθεί σε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα πρώτα 100 κτίρια, 30 κρίθηκαν ακατάλληλα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μιλάμε για παλιά κτίσματα βέβαια. Οι απανωτοί σεισμοί στην περιοχή έφεραν πολλές ζημιές και μάλιστα ακόμη και στο νεκροταφείο διαλύθηκαν τάφοι!

Ανάμεσα στα κτίρια που έχουν κριθεί ως τώρα ακατάλληλα, είναι και τρία σχολεία της περιοχής. Πρόκειται για το Δημοτικό και το γυμνάσιο της Ανδραβίδας και το γυμνάσιο Νεοχωρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ