- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με Πόντιους Εύζωνες η αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς
Λόγω της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Συγκίνηση στην πλατεία Συντάγματος όταν Πόντιοι Εύζωνες αντικατέστησαν τους τσολιάδες.
Σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς. Πόντιοι Εύζωνες αντικατέστηκαν τους τσολιάδες στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος. Η αλλαγή έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από κατοίκους της πρωτεύουσας και ξένους τουρίστες. Σαν σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα. σηματοδοτώντας τη δεύτερη και πιο βίαιη φάση των αιματηρών διώξεων σε βάρος των Ποντίων, που ζούσαν στα τουρκικά εδάφη. Ακολουθούν εκτοπίσεις πληθυσμών, πυρπόληση οικισμών, τάγματα εργασίας, δολοφονίες και αναγκαστικές αποσπάσεις παιδιών από τις οικογένειές τους, τα οποία κατέληγαν σε χαρέμια εύπορων Τούρκων.
Αδιευκρίνιστος ο ακριβής αριθμός των θυμάτων. Με βεβαιότητα ξεπέρασαν τις 200.000, ενώ σύμφωνα με ακτιβιστές για τη διεθνή αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας, ο αριθμός έφθασε τους 350.000.
Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού κατέφυγε στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους, ενώ σημαντικός αριθμός Ποντίων πήρε τον δρόμο της προσφυγιάς προς τα νότια σύνορα της Ρωσίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση των παλιών δελτίων - Η διαδικασία εξπρές, το κόστος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Η κρατική Aσφάλεια ανέλαβε την έρευνα για τη φωτιά
Συνεργεία της ΑΒΑΞ αντλούν λασπόνερα - Σύνδεση με έργα γραμμής 4 του μετρό
Δυνάμεις τις Πυροσβεστικής στο σημείο
Μέσα στη χρονιά θα εφαρμοστεί και απαγόρευση των κινητών στα σχολεία, ακόμα και για εκπαιδευτικούς σκοπούς
Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά ανοιξιάτικα φαινόμενα
Πότε λέμε «Χρόνια Πολλά» στον Γιώργο και στη Γεωργία
Χωρίς ρεύμα η ευρύτερη περιοχή - Αναβάλλεται προσωρινά η συνέντευξη Τύπου για τη Λέσβο
Η παράταξη - νέα είσοδος στο Διοικητικό Συμβούλιο
Τα απαιτούμενα προσόντα και οι δύο «κόφτες»
Οι ημερομηνίες που ολοκληρώνονται τα μαθήματα σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Στήθηκε επιχείρηση από το Λιμενικό για τη διάσωσή τους
Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Λόγων των εμπρηστικών δηλώσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.