- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 9:00 π.μ. στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Υγείας.
Πανελλαδική πανυγειονομική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με σύνθημα «δημόσια υγεία ώρα μηδέν» και αίτημα «η δημόσια υγεία χρειάζεται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και στις υποδομές για να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους είτε συμμετοχή είτε όλα τα έξοδα».
Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία θα συγκεντρωθούν στις 9:00 π.μ. στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Υγείας.
«Με 5,2% δημόσιες δαπάνες υγείας που θα παραμείνουν καθηλωμένες με βάση τις δεσμεύσεις έως το έτος 2022 δεν μπορεί να αναταθεί η δημόσια υγεία», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Κάνει λόγο για υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και προσθέτει ότι «είναι υποκρισία να μιλάει σήμερα η κυβέρνηση για δημόσιο σύστημα υγείας τη στιγμή που οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας είναι στο 3,5% του ΑΕΠ όταν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο μέσος όρος είναι 1% του ΑΕΠ». Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι ο ιδιωτικό τομέας «ανθεί εκμεταλλευόμενος τις ελλείψεις των νοσοκομείων σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό».
Σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «με βάση το ESYnet πληροφοριακό σύστημα του υπουργείο Υγείας το προσωπικό των νοσοκομείων σήμερα είναι 6.000 λιγότεροι σε σχέση με το έτος 2014». Καταλήγει ότι «τα νοσοκομεία οφείλουν 800.000 ρεπό και άδειες στο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο λαμβάνει μισθούς πείνας, 640 ευρώ μισθό παίρνει ο νεοδιόριστος νοσηλευτής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και δεν γίνεται η αυτονόητη ένταξή του στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αν και 3.000 εργαζόμενοι εξαιτίας των συνθηκών εργασίας πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσα νοσήματα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτες αποχαιρετούν τη σπουδαία ηθοποιό στο σημείο όπου γυρίστηκε μία από τις πιο θρυλικές ταινίες της
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Καθησυχαστικοί Λέκκας και Ταχιάος
Δυστυχώς αυτό είναι το «θέαμα» το οποίο εκόντες άκοντες παρακολουθούμε στους περισσότερους δρόμους
Οι περιοχές που επηρεάζει
Τι ισχύει για τους συρμούς προς Αεροδρόμιο
Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στα ποσοστά καισαρικών
Δείτε το σημερινό σκίτσο του Αρκά
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.