- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένοχος ο Πάσσαρης - Τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη
Απαλλάχθηκε για τη ληστεία στο πρακτορείο της ΔΕΗ στο Περιστέρι
Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη, για τέσσερις ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες
Ένοχος για τέσσερις ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης. Ωστόσο, το δικαστήριο τον απήλλαξε από το σύνολο των κατηγοριών που αφορούν στη ληστεία στο πρακτορείο της ΔΕΗ στο Περιστέρι, όπου έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος και τραυματίστηκε ένας δεύτερος.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση. Αναλυτικότερα, τον καταδίκασε ομόφωνα σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη για κάθε μία από τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που διέπραξε, ενώ επέβαλε 13 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, δέκα χρόνια κάθειρξη για την αρπαγή,δέκα χρόνια για κάθε μία από τις τρεις ληστείες για τις οποίες καταδικάστηκε και πέντε έτη για διακεκριμένη κλοπή.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της δίκης η πολιτική αγωγή έκανε λόγο για έναν αδίστακτο εγκληματία, ο οποίος σήμερα προσποιείται για τη μετάνοιά του. Χαρακτήρισε τον Κ. Πάσσαρη ως ένα «μοναδικό φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία του τόπου» προσομοιάζοντάς το με τον «Ορέστη» της Κύπρου.
«Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κύπριος τα έβαζε σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στο δρόμο ελεύθερα» επεσήμανε ο κ. Αναγνωστάκης, καταθέτοντας αίτημα στο δικαστήριο να διερευνηθούν οι μέχρι σήμερα άγνωστοι συνεργοί της απόδρασης του Κ. Πάσσαρη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Είχε σκηνοθετήσει ληστεία
Μετέφερε μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε χώρες της ΕΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.