- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια Ελληνίδα στο τιμόνι του πανεπιστημίου William & Mary
Το ακαδημαϊκό ίδρυμα της Βιρτζίνιας είναι το δεύτερο παλιότερο στις ΗΠΑ μετά το Χάρβαρντ
Η βραβευμένη ερευνήτρια Πέγκυ Αγγούρη αναλαμβάνει τον Ιούλιο τη θέση της αντιπροέδρου στο πανεπιστήμιο William and Mary της Βιρτζίνιας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τη θέση της αντιπροέδρου στο αμερικανικό πανεπιστήμιο William and Mary αναλαμβάνει η Ελληνίδα ακαδημαϊκός Πέγκυ Αγγούρη.
Η βραβευμένη ερευνήτρια και πρύτανης του Κολεγίου Επιστημών στο George Mason University θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα την 1η Ιουλίου. Με έτος ίδρυσης το 1693, το πανεπιστήμιο William and Mary που βρίσκεται στο Ουίλιαμσμπεργκ της Βιρτζίνια είναι το δεύτερο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα στις ΗΠΑ, μετά το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Στην ανακοίνωσή της η πρόεδρος του William and Mary, Κάθριν Ρόουι, αναφέρει πως «η Δρ. Αγγούρη φέρνει ένα τεράστιο εύρος εμπειριών ως καθηγήτρια, ακαδημαϊκός, ερευνήτρια και διοικητική υπάλληλος. Θα είναι μια εξαιρετική αντιπρόεδρος και την καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό στην πανεπιστημιούπολη».
H κ. Αγγούρη έχει διατελέσει διευθύντρια στο Κέντρο Γεωλογικής Παρατήρησης και Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου George Mason, το οποίο εξειδικεύεται στην ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση εικόνων. Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής της πορείας, οι έρευνές της έχουν επιχορηγηθεί με πάνω από 35 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων δωρεών από το National Science Foundation, τη NASA και το National Geospatial Intelligence Agency.
«Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να ηγηθώ του ακαδημαϊκού τμήματος ενός τέτοιου εξαιρετικού ιδρύματος, το οποίο είναι αφοσιωμένο στη διδασκαλία και την έρευνα, και του οποίου το ταλαντούχο εκπαιδευτικό προσωπικό μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη δύναμη των σπουδαστών του. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέρος της κοινότητας του William & Mary», τόνισε από την πλευρά της η κ. Αγγούρη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.