Ελλαδα

Συνεχίζεται κατά κύματα η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

Όπου φύγει-φύγει σε λιμάνια, ΚΤΕΛ, αεροδρόμια κι εθνικές οδούς

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα στο λιμάνι του Πειραιά
Έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα στο λιμάνι του Πειραιά © ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με αεροπλάνα, πλοία, τρένα, λεωφορεία και αυτοκίνητα χιλιάδες εκδρομείς εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ για να γιορτάσουν το Πάσχα και την Πρωτομαγιά

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και σήμερα Μεγάλη παρασκευή η έξοδος των εκδρομένων για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά. Η έξοδος για το Πάσχα αναμένεται ότι θα κορυφωθεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί.

Κύρια χαρακτηριστικά της μεγάλης φυγής είναι το μποτιλιάρισμα με τα χιλιάδες αυτοκίνητα στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στις εξόδους, τα πλοία γεμάτα με επιβάτες προς κάθε προορισμό και το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» να δουλεύει στο... κόκκινο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες.

100% πληρότητα στα ΚΤΕΛ

Αυξημένη η κίνηση και στα εθνικά οδικά δίκτυα, ενώ στα ΚΤΕΛ παρατηρείται 100% πληρότητα κι έκτακτα δρομολόγια, ώστε να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες εκδρομείς.

Μποτιλιάρισμα στην Ελευσίνα - χαμηλές ταχύτητες στην Αθηνών-Λαμίας

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, λόγω της εξόδου των Αθηναίων για το Πάσχα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από το ύψος των διοδίων Ρουπακίου της Αττικής οδού, στη Μαγούλα, αρχίζει το πρόβλημα προς Κόρινθο και συνεχίζεται και στην εθνική οδό μέχρι και την Κακιά Σκάλα.

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται στα διόδια της Ελευσίνας, όπου λειτουργούν 25 ταμεία στο ρεύμα εξόδου για τη διευκόλυνση όσων αποχωρούν από την πρωτεύουσα.

Αυξημένη, αλλά με σταθερή ροή είναι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όπου παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων στα διόδια Αφιδνών.

Από το πρωί σήμερα, μέχρι ώρα 10:00, πέρασαν περίπου 24.000 αυτοκίνητα από την Αθηνών- Κορίνθου και περίπου 15.000 από την Αθηνών- Λαμίας.

Από την Τροχαία εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες θα κορυφωθεί η έξοδος και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Όλη η δύναμη της Τροχαίας Αττικής είναι από το πρωί στους δρόμους ενώ η κίνηση των φορτηγών απαγορεύεται στα εθνικά δίκτυα μέχρι τις 16:00.

Έκτακτα δρομολόγια στα λιμάνια

Για σήμερα, από τον Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν 19 δρομολόγια, από την Ραφήνα εννέα, ενώ από το Λαύριο τουλάχιστον πέντε.

Αυξημένη αναμένεται να είναι και σήμερα η κίνηση στις Εθνικές οδούς, αλλά και στους δρόμους που οδηγούν στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Τόσο η Τροχαία όσο και το Λιμενικό Σώμα βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου η έξοδος των Αθηναίων να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν ομαλότερα.

Σύμφωνα με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών, η κίνηση φέτος αναμένεται να κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, με αυξητική τάση στους δημοφιλείς προορισμούς, όπως Κυκλάδες και Κρήτη.

Πάντως για τις αυξημένες ανάγκες των ημερών οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη προσθέσει από την Μεγάλη Τετάρτη έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ