Ελλαδα

Λυκουρέζος κατά Παπακώστα -Κατατέθηκε η αγωγή

Yποστηρίζει ότι η υπουργός τον ενοχοποίησε πριν καν απολογηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lykourezos
Αλέξανδρος Λυκουρέζος © INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Zητά ως αποζημίωση το ποσό των 10.000 ευρώ προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας. Τι αναφέρει η αγωγή.

Αγωγή με την οποία ζητά ως αποζημίωση το ποσό των 10.000 ευρώ κατέθεσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μέσω του συνηγόρου του Θρασύβουλου Κονταξή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για παραβίαση του νόμου που επιβάλλει στους κυβερνητικούς αξιωματούχους να σέβονται το τεκμήριο αθωότητας.

Σε αυτήν υποστηρίζει ότι η υπουργός τον ενοχοποίησε πριν καν απολογηθεί.

Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι:
 
«Η κ. Παπακώστα, ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής προέβη ανεπιτρέπτως και παρανόμως, σε άμεση προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας μου (και άρα σε προσβολή της προσωπικότητας μου) .Ειδικότερα εκφράστηκε ως μη έδει η βεβαιότητα της περί της ενοχής μου και μάλιστα, αμέσως μετά την σύλληψη μου και προ πάσης γνώσης της περί σε βάρος μου κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον προτού απολογηθώ. 

Προέβη άνευ λόγου και αιτίας, στις ως άνω ανοίκειες δηλώσεις της, εμφανιζόμενη μάλιστα να επιχαίρει για την υποτιθέμενη επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μολονότι η σύλληψη μου, έλαβε χώρα σε εκτέλεση εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή και όχι κατόπιν έρευνας της ως άνω υπηρεσίας».

Και συνεχίζει: «Εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητα μου, η επαγγελματική μου αξιοπιστία αλλά και η τιμή και η υπόληψη μου δια της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόμενη  δια επίσημων χειλέων δημόσιας αρχής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονα αρνητικό και νοσηρό, και τοξικό κλίμα σε βάρος μου, το οποίο υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείριση μου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ