Ελλαδα

Με σύνθημα «Μην παραγγείλεις» απεργούν οι ντελιβεράδες (εικόνες)

Δίνουν και συνταγή απεργιακής μακαρονάδας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
delivery-apergia
Απεργούν οι ντελιβεράδες/ ©INTIMENEWS/ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Με σύνθημα «Μην παραγγείλεις» οι εργαζόμενοι στο χώρο της διανομής πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη την πρώτη συντονισμένη 24ωρη απεργία ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ντελίβερι, διανομείς και κούριερ καλούν το ελληνικό κοινό να μην παραγγείλει αύριο φαγητό, καφέ κ.λπ  και να στηρίξει τον αγώνα τους.

Μάλιστα στην αφίσα που έχουν αναρτήσει προτείνουν και συνταγή για όλους, όσοι είχαν την πρόθεση να παραγγείλουν φαγητό.

«Η συνταγή της απεργιακής μακαρονάδας» ή cacio e pepe, που προτείνουν οι ντελιβεράδες έχει μόλις πέντε υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι
80 γρ. βούτυρο
50 γρ. πεκορίνο
100 γρ. παρμεζάνα
1 κ.σ. πιπέρι

Στην ίδια αφίσα, οι ντελιβεράδες – κούριερ περιγράφουν βήμα προς βήμα τη συνταγή.

delivery
Αφίσα απεργίας delivery

Τα αιτήματα των ντελιβεράδων

Σύμφωνα με τη Συνέλευση Βάσης Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, που τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε αυξημένη κινητοποίηση, τα βασικά αιτήματα του κλάδου είναι τα εξής:

-Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.

-Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.

delivery
Αφίσα απεργίας delivery

-Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητά του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

- Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η επιτροπή αγώνα Διανομέων σε ανάρτησή της στο facebook, ανακοινώνει και την πραγματοποίηση μοτοπορείας αύριο στη Θεσσαλονίκη ενώ και στην Αθήνα το ραντεβού έχει δοθεί για τις 12 μετά το μεσημέρι στο Πεδίον του Άρεως.

«Για πρώτη φορά, όλοι οι διανομείς συντονιζόμαστε και συμμετέχουμε σε κοινή μέρα δράσεων σε πολλές πόλεις της χώρας!

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία: Πέμπτη 11 Απρίλη, 10.30 το πρωί Εγνατία με Αγ.Σοφίας. Να μη λείψει κανείς συνάδελφος από αυτή τη σημαντική μέρα! Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα: ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ!».

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ