Ελλαδα

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ξεκινά η δίκη - Στο εδώλιο 9 φοιτητές

Η δίκη είχε αναβληθεί καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο δεν προσήλθαν σημαντικοί μάρτυρες στο δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
giakoumakis
Βαγγέλης Γιακουμάκης

Μετά και από την τελευταία αναβολή, ξεκινάει σήμερα η δίκη για το bullying που φέρεται να βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, γεγονός που τον οδήγησε στo θάνατο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τo neakriti.gr, η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, ωστόσο τελικά η Έδρα ανέβαλε τότε τη δίκη για σήμερα  8 Απριλίου. Τότε, κανείς από τους 9 κατηγορούμενους δεν είχε προσέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Εν τούτοις, άπαντες οι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν διά των πληρεξουσίων συνηγόρων τους.

Παράλληλα, από τους συνολικά 20 μάρτυρες του κατηγορητηρίου, προσήλθαν στο δικαστήριο μόνο οι 11. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο μία εκ των 9 απόντων μαρτύρων απουσίαζε δικαιολογημένα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον τέσσερις από τους μάρτυρες, οι οποίοι δεν προσήλθαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, θεωρούνται ουσιώδεις, γεγονός που φαίνεται να έπαιξε τότε σημαίνοντα ρόλο για να αναβάλει η Έδρα τη δίκη.

Στο εδώλιο σήμερα θα καθήσουν 9 νεαροί Κρητικοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην επίμαχη υπόθεση, καθώς όλοι βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δίκη δε σχετίζεται με την ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδικοχαμένου Γιακουμάκη, η οποία έχει ασκηθεί in rem.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ