- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η μετανάστευση των μορφωμένων Ελλήνων στο εξωτερικό και όχι η έλευση μεταναστών από άλλες χώρες στην Ελλάδα, είναι αυτό που φοβίζει τους Έλληνες, όπως κι άλλους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου κι Ανατολής εν αντιθέσει με τον Βορρά και τη Δύση, σύμφωνα με την έρευνα του YouGov για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων (European Council on Foreign Relations - ECFR).
Πάνω από το 50% των Ελλήνων ζητούν από τις κυβερνήσεις τη λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το λεγόμενο brain drain. Το ίδιο αίτημα έχουν επίσης οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Πολωνοί, οι Ούγγροι και οι Ρουμάνοι. Σημειώνεται ότι είναι οι χώρες στις οποίες παρατηρείται κατά την τελευταία δεκαετία της κρίσης μείωσης του μορφωμένου πληθυσμού.
Αντίθετα, στον ευρωπαϊκό Βορρά παρουσιάζεται αυξημένη η ανησυχία για το μεταναστευτικό και την αντιμετώπισή του.
Σημειώνεται βέβαια, ότι σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες έχουν ανησυχία και για τα δύο θέματα.
Τέλος, η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλές θέσεις των χωρών που οι πολίτες τους απαιτούν η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι προτεραιότητα ακόμη και εις βάρος της οικονομικής ανάπτυξης.
Στην έρευνα συμμετείχαν 12 ευρωπαϊκές χώρες
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.