- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μία αργοπορία λίγων λεπτών έσωσε τη ζωή ενός Έλληνα, που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στη μοιραία πτήση των αερογραμμών της Ethiopian Airlines που συμπαρέσυρε στο θάνατο 157 ανθρώπους, έξι λεπτά μετά την απογείωσή του.
Ο Αντώνης Μαυρόπουλος, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha, αδυνατώντας να πιστέψει στην τύχη του.
Περιέγραψε τους λόγους που τον έκαναν να καθυστερήσει αλλά του έσωσαν τη ζωή: «Πρώτον, την βαλίτσα μου την είχα μαζί μου, επομένως δεν ήταν αναγκασμένοι να με περιμένουν. Δεύτερον, ενώ το προηγούμενο αεροπλάνο έφτασε στην ώρα του, ο υπεύθυνος που θα με παραλάμβανε για να με πάει στην πτήση που θα έφευγε, άργησε να εμφανιστεί πέντε λεπτά με αποτέλεσμα εγώ να φύγω και να μην με βρει. Αν είχα δώσει τη βαλίτσα μου ή αν με έβρισκε ο υπεύθυνος, εγώ θα έμπαινα στην πτήση. Έφτασα στην πόρτα δύο λεπτά αφότου είχε κλείσει. Τους έβλεπα να μπαίνουν μέσα, είχα και νεύρα που δεν με άφηναν να μπω. Οι άνθρωποι μου έβγαλαν ένα εισιτήριο για να φύγω 3 ώρες αργότερα και μου είπαν στην επιβίβαση ότι δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε γιατί ήσασταν ο μόνος άνθρωπος που δεν επιβιβάστηκε στην προηγούμενη πτήση που αγνοείται! Και με κρατήσανε ως πιθανό ύποπτο! Αλλά επειδή είχα τη βαλίτσα μου μαζί δεν υπήρχε κάποια λογική σύνδεση και μετά από μια ψευτο-ανάκριση με άφησαν».
Κλείνοντας, τόνισε: «Θέλω να στείλω πολλά φιλιά στην γυναίκα μου, την μητέρα μου και την κόρη μου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενώπιον ανακριτή ο επιχειρηματίας, επεκτείνεται η έρευνα για άδειες, σωληνώσεις και λειτουργία μονάδων
Η ανακοίνωση της «Γραμμής Ζωής»
Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η εισαγγελέας ζητά την καταδίκη του πρώην νομάρχη - Στα 6 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο από τις αναθέσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του πατρός Αντωνίου και τεσσάρων συγκατηγορουμένων του για βαριές σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μόνο το 2025 καταγράφηκαν 579 περιστατικά αυτοκτονίας
Οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο
Τέσσερα χρόνια από την εισβολή: Στρογγυλή τράπεζα στο Goethe-Institut για τον βίαιο εκτοπισμό και τη ρωσοποίηση χιλιάδων παιδιών
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της γνησιότητας του φωτογραφικού υλικού
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
«Αλμυρό» το Σαρακοστιανό τραπέζι λόγω αυξήσεων σε ψάρια και θαλασσινά
'Eνας πολύπλευρος ελληνικός νησιωτικός προορισμός που διατηρεί τον αυθεντικό του χαρακτήρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.