- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Να τελειώνουμε με την απύθμενη βλακεία»: Η ανάρτηση του Greece at WWII Archives για τις εικόνες της Καισαριανής
Η ανακοίνωση του φορέα που έδωσε στη δημοσιότητα τις συγκλονιστικές φωτογραφίες
H ψηφιακή αρχειακή συλλογή «Greece at WWII Archives» προέβη σε μία διευκρινιστική δήλωση σχετικά με τις εικόνες που αποκάλυψε
H ψηφιακή αρχειακή συλλογή «Greece at WWII Archives» που έφερε στο φως τις φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή προέβη σε μία διευκρινιστική δήλωση-ανακοίνωση σχετικά με τις εικόνες που αποκάλυψε.
Συγκεκριμένα, μερικές ώρες μετά τη δημοσίευση των εικόνων, που ως γνωστόν έχουν βγει σε δημοπρασία στο ebay από Βέλγο πωλητή, η σελίδα που είναι αφιερωμένη στην ιστορική καταγραφή της Ελλάδας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέφερε:
«Λοιπόν, για να τελειώνουμε με την απύθμενη βλακεία. Σήμερα παρουσιάστηκαν στην σελίδα συγκλονιστικά ντοκουμέντα-φωτογραφίες που αφορούσαν την εκτέλεση 200 ΕΛΛΗΝΩΝ την Πρωτομαγιά του 1944.
Αντί λοιπόν να επικεντρωθούμε σε αυτά και στα ιστορικά στοιχεία τους, άρχισε πάλι ένας διαγωνισμός πολιτικής εμπάθειας σχετικά με τα πολιτικά φρονήματα αυτών και ότι μόνο η συγκεκριμένη πολιτική ιδεολογία στην Ελλάδα έκανε αντίσταση στους κατακτητές, πράγμα που είναι εντελώς προσβλητικό για το σύνολο της Ελληνικής αντίστασης κατά του φασισμού και του Ναζισμού.
ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ! Οι εκτελεσθέντες της 1ης Μαΐου ήταν στην πλειοψηφία τους αριστεροί και Κουμουνιστές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτελέστηκαν και Έλληνες διαφορετικής ιδεολογίας, ούτε ότι οι υπόλοιποι που δεν ήταν Κουμουνιστές συνεργάστηκαν με τους Ναζί! (Το ακούσαμε κι αυτό σήμερα)
ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ! Η μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση ήταν ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η πλειοψηφία των μαχητών του ήταν γεννημένοι κομουνιστές από τα γεννοφάσκια τους! Αντίσταση έκανε και ο ΕΔΕΣ και άλλες μικρότερες αντιστασιακές οργανώσεις. Κι αυτές είχαν θύματα και εκτελεσθέντες! Έλληνες, Δεξιοί και αριστεροί πολέμησαν στην Μέση Ανατολή, στο Ελ Αλαμέιν και στην Μεσόγειο Θάλασσα! Αυτούς θα τους ξεχάσουμε? Αυτοί δεν ήταν..αντιφασίστες?
Να σοβαρευτούμε κάποτε και να καταλάβουμε ότι πρώτα είμαστε Έλληνες και μετά Αριστεροί, Δεξιοί, κεντρώοι κλπ.. Όσους θα σας χαλάσει το κείμενο που γράψαμε πραγματικά δεν μας ενδιαφέρει και ούτε θα απαντήσουμε. Υπάρχει και η κούραση».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνδρας δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη
Η μεταγωγή του θα πραγματοποιηθεί υπό αυστηρά μέτρα
Στο σημείο έσπευσαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα για τον απεγκλωβισμό του
Ατύχημα στο Παλαιόκαστρο με τραυματισμό γυναίκας - Νοσηλεύεται στο Παπαγεωργίου
Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική έκθεση
Καθοριστική αποδείχθηκε η παρουσία αστυνομικού εκτός υπηρεσίας
Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία της αδελφής του 21χρονου
Κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες
Η Τροχαία μπορεί να επιβάλει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δεν μπορεί όμως να σχεδιάσει την κινητικότητα μιας μητρόπολης.
Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 7 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη 20
Δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης με σταθερό κοινωνικό αποτύπωμα
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί στη Δυτική Μακεδονία αν συναντήσουν αρκούδα;
Η σημασία ορίων, πρόληψης και ψηφιακής εκπαίδευσης από γονείς και εκπαιδευτικούς
Ο 40χρονος εμφανίστηκε με δύο πιστόλια σε ίντερνετ καφέ στην Τούμπα
Bίντεο έχει καταγράψει τις τελευταίες του στιγμές
«Να με πάτε για τελευταία φορά από το μνήμα του παιδιού μου», υποστήριξε στην απολογία του
Η αποκάλυψη με αφορμή τις συλλήψεις για τη δολοφονία του «Θαμνάκια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.