Ελλαδα

Ημέρα Ασφάλειας από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής

Ασφαλώς, νοιαζόμαστε! Να σκέφτεσαι, να εργάζεσαι, να επιστρέφεις σπίτι ασφαλώς

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, με γνώμονα τους στρατηγικούς στόχους της ασφάλειας των εργαζομένων της, των δικτύων διανομής φυσικού αερίου και όσων επηρεάζονται από τη δραστηριότητά της, διοργάνωσε την πρώτη Ημέρα Ασφάλειας ειδικά για τους αναδόχους των κατασκευαστικών της έργων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy, χάρη στην προσέλευση και τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Κεντρικός άξονας της ημερίδας ήταν οι μεθοδολογίες των συνεργαζόμενων φορέων και εταιρειών πάνω σε ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας, όπως οι τρόποι αντιμετώπισης συμβάντων, οι τρόποι διαχείρισης ζητημάτων υγείας και ασφάλειας, αλλά κυρίως οι μέθοδοι πρόληψης ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών ατυχημάτων.

Χαιρετισμό απήυθυναν από την ΕΔΑ Αττικής ο Γενικός Διευθυντής Δημήτριος Παπακώστας και ο Τεχνικός Διευθυντής Χρήστος Σκουλίδας, καλωσορίζοντας τους ομιλητές και τονίζοντας την αναγκαιότητα των μέτρων ασφαλείας στα έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου. Νέες, αποδοτικές μεθόδοι διαχείρισης ζητημάτων Υγείας και Ασφάλειας συνεπάγονται μηδενικές απώλειες σε εργατοώρες.

Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής // Ο Γενικός Διευθυντής Δημήτριος Παπακώστας
Ο Γενικός Διευθυντής Δημήτριος Παπακώστας

Σημαντική ήταν οι παρουσία εκπροσώπων του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας). Η πρόεδρος, Ρένα Μπαρδάνη, απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια η Δρ. Εύη Γεωργιάδου τόνισε τη σημασία της ασφάλειας στα τεχνικά έργα δίνοντας το έναυσμα στους εκπροσώπους των εταιρειών/κοινοπραξιών να παρουσιάσουν αναλυτικά τα μοντέλα διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας.

Από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. - J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. ΔΙΚΤΥΑ & ΑΓΩΓΟΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, η Κωνσταντάρου Ρόη, QSHE & Sustainability Corporate Director J&P AVAX S.A., από την εταιρεία ΕΡΓΩ Α.Τ.Ε. ο Γιακουμάκης Φώτης, Μηχανικός Ασφάλειας, από τη ΘΕΜΕΛΗ Α.Τ.Ε. ο Διαμαντόπουλος Γεώργιος, Μηχανικός Ασφάλειας, από την κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ Α.Ε. – MULTIGAS – SEC, ο Νικολόπουλος Ορέστης, Τεχνικός Ασφάλειας, από την ΗΡΩΝ ΑΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Ε.Π.Ε. ο Τσομπανίδης Ιωάννης, Τεχνικός Ασφάλειας, παρουσίασαν τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν για τη διαχείριση ζητημάτων υγείας και ασφάλειας στα εργοτάξια κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου.

Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής

Τα έργα κατασκευής δικτύου είναι έργα περιορισμένου χρόνου και χώρου στα οποία απαιτείται συντονισμός των εργασιών για περιορισμό των ζημιών, προστασία του περιβάλλοντος χώρου και οπωσδήποτε προστασία των εργαζομένων με χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας (όπως κράνη, υποδήματα ασφαλείας, προστατευτικός ρουχισμός, ανακλαστικά γιλέκα, γάντια, μάσκες κ.τ.λ.), τακτικές εκπαιδεύσεις χρήσης ειδικού εξοπλισμού, καθώς και σενάρια εκδήλωσης έκτακτης ανάγκης ώστε οι εργαζόμενοι να βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα. Ποιοτικά τα έργα διασφαλίζονται από Πιστοποιημένα Συστήματα Διαχείρισης της ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015, το 14001:2015 για την Περιβαλλοντική Διαχείριση καθώς και το OHSAS 18001 για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων υπάρχουν διαδικασίες καταγραφής παραπόνων από πολίτες, φορείς κ.τ.λ. έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση στα έργα της ΕΔΑ Αττικής.

Εκτός από τα αμιγώς τεχνικά θέματα, ο Πετρούνιας από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» τόνισε τη σημασία της Οδικής Ασφάλειας ώστε να αποφεύγονται πάσης φύσεως ατυχήματα στο δρόμο.

Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής // Η Διευθύντρια Υγείας, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Φύλαξης Αργυροπούλου Νικολέττα
Η Διευθύντρια Υγείας, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Φύλαξης Αργυροπούλου Νικολέττα

Από την ΕΔΑ Αττικής, η Διευθύντρια Υγείας, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Φύλαξης Αργυροπούλου Νικολέττα παρουσίασε το έργο της ΕΔΑ Αττικής σε ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Υποδομών Ντρούκας Ιωάννης εστίασε στα ζητήματα Ασφάλειας στο κατασκευαστικό έργο της ΕΔΑ Αττικής παρουσιάζοντας τις νέες, καινοτόμες μεθοδολογίες που θα εισαχθούν. Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημήτριος Παπακώστας τόνισε τη δέσμευση της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής και των εταιρειών κατασκευής δικτύων για συνεχή προσπάθεια με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας με κοινό σύνθημα «Να σκέφτεσαι, Να εργάζεσαι, Να επιστρέφεις σπίτι Ασφαλώς».

Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής // Ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Υποδομών Ντρούκας Ιωάννης
Ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Υποδομών Ντρούκας Ιωάννης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ