- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Παύλος Κοντογιαννίδης ίδρυσε κόμμα - Το Κίνημα Φτωχών Ελλάδας
«Το να είσαι φτωχός και αδύναμος δεν είναι ντροπή… Ντροπή είναι να μην κάνεις τίποτα γι’ αυτό!»
Ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης, που στις εκλογές του 2012 είχε βγει βουλευτής με τους ΑΝΕΛ, φαίνεται πως συνεχίζει να ασχολείται με την πολιτική καθώς ίδρυσε ένα νέο κόμμα, το «Κίνημα Φτωχών Ελλάδας» (ΚΦΕ).
«Το ΚΦΕ, το Κίνημα Φτωχών Ελλάδας, είναι μια άμεση έκφραση δημοκρατίας, συμμετοχικής δημοκρατίας, που δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα, δεν έχουν να χάσουν τίποτα και, όσοι έχουν κάτι, δεν τους φτάνει για να ζήσουν αξιοπρεπώς, δηλαδή το 90% των Ελλήνων» αναφέρει μιλώντας στην Espresso και συνεχίζει: «Αυτή η συνυπεύθυνη συμμετοχική συμπόρευση αποτελεί όχι εύκολη υπόθεση, αλλά, αν επιτευχθεί, θα είναι ό,τι πιο δίκαιο, το πιο ανθρωποκεντρικό κίνημα που έχει υπάρξει, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς χρωματισμούς, χωρίς ταμπέλες!».
«Η φοβισμένη αξιοπρέπεια κάθε απλού συμπολίτη μας δεν του επιτρέπει να φανερώσει την ανάγκη για επιβίωση. Είναι δύσκολο να παραδεχτεί κάποιος τη φτώχεια του. Ξέρετε ότι στου Γκύζη, όπου μένω, οι μισοί και παραπάνω τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια; Ποιος βγαίνει να το δηλώσει δημόσια; Δεν δημιουργούμε το κίνημα ωραίων να έχουμε μαζικές συμμετοχές!» αναφέρει ο κ. Κοντογιαννίδης.
«Δεν φοβάμαι τίποτα!»
«Δεν φοβάμαι τίποτα!» τονίζει και εξηγεί: «Καθένας πρέπει να παίρνει την ευθύνη των απόψεών του! Αυτός ο φόβος, που καλλιεργείται συστηματικά από τους συστηματικούς εκφοβιστικές, κρατάει τον κόσμο εγκλωβισμένο, αδρανή και σ’ αυτό το χάλι! Ως επαγγελματίας τώρα βρίσκομαι σε διαθεσιμότητα λόγω των απόψεών μου… ίσως! Εξάλλου, το Κίνημα Φτωχών Ελλάδος πρέπει να παλέψει, για να υπάρξει. Όσοι πιστοί προσέλθετε, λοιπόν, για να γίνουμε άξιοι συμπορευτές»!
Μιλώντας για το διαφορετικό που πρεσβεύει το κίνημα, αναφέρει: «Θα παλέψουμε το ξεπερασμένο, το αναξιόπιστο, το ψεύτικο. Θα παλέψουμε να δημιουργηθεί μια κοινωνία ανθρωποκεντρική, μια Πολιτεία που θα σέβεται τους πολίτες της, γιατί Πολιτεία θα είναι οι ίδιοι οι πολίτες και όχι κάποιοι επιτήδειοι φαντασμένοι πολιτικάντηδες, που ξεχωρίζουν τους πολίτες σε δικούς τους και μη δικούς τους. Ολοι δικοί μας είμαστε, μηδενός εξαιρουμένου και όλοι χρήσιμοι! Το να είσαι φτωχός και αδύναμος δεν είναι ντροπή… Ντροπή είναι να μην κάνεις τίποτα γι’ αυτό!»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η είδηση έγινε γνωστή από την αδελφή του, η οποία τον αποχαιρέτησε με μια φωτογραφία και λόγια καρδιάς
Ο φετινός Μάιος καταγράφεται ήδη ως ένας από τους πιο ψυχρούς των τελευταίων ετών
Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Λεύκας - Καίγονται ελαστικά
Βρισκόταν στο δωμάτιό του κατά την έκρηξη, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις
Η ανακοίνωση σχετικά με το χθεσινό ατύχημα
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία κατά συναυτουργία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί
Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία έδειξε -3,2 βαθμούς
Τα οφέλη των ηλεκτρικών πατινιών στην καθημερινότητα, η ευθύνη της πολιτείας και η σημασία της πρόληψης
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι της, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου μιλάει στην ATHENS VOICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.