- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Από Δευτέρα οι αγρότες στους δρόμους
Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από τον Πλατύκαμπο, τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα
Δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι αγρότες από τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη.
Ανακοίνωσαν ότι από τη Δευτέρα αρχίζουν οι κινητοποιήσεις τους και συγκεκριμένα τα τρακτέρ θα παραταχθούν στον Πλατύκαμπο της Λάρισας, τα Φάρσαλα και τον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα.
«Τη Δευτέρα να βγουν τα τρακτέρ στη Θεσσαλία ξεκινώντας το χορό των κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή των αγροτών της περιοχής ώστε τα άμεσα αιτήματα που έχουμε να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας.
«Οι απαντήσεις που πήραμε όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν, αλλά δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να μη στηρίξει τον πρωτογενή τομέα με μια σειρά μέτρα που είναι αναγκαία, αλλά και να στηρίξει άλλα συμφέροντα σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών», ανέφερε.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως πολλά από τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από την πλευρά της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων «έχουν ήδη επιλυθεί, κάποια άλλα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και της επίλυσης και κάποια άλλα, θεωρώ, ότι είναι κάπως υπερβολικά για τις δεδομένες συνθήκες που έχει η οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία».
Ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε και στην πολιτική του υπουργείου για το επόμενο χρονικό διάστημα που είναι η «μείωση του κόστους παραγωγής στο χωράφι», η οποία θα γίνει «είτε μέσω του πετρελαίου κίνησης είτε μέσω των εφοδίων ή μέσω της ενέργειας». Τόνισε ότι αυτό που πρέπει να προσέξουν όλες οι πλευρές είναι «να μη δημιουργήσουμε κοινωνικούς αυτοματισμούς. Ξέρουμε ότι μετά από το 2010, όταν και η χώρα μπήκε στα μνημόνια, όλες οι κοινωνικές ομάδες, όλοι οι εργαζόμενοι, υπέστησαν μεγάλη πίεση. Δεν θα πρέπει να δημιουργήσουμε κοινωνικούς αυτοματισμούς μέσα στην κοινωνία. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα μας σαν πολιτεία».
Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι από την πλευρά της πολιτείας γίνονται όλες οι ενέργειες που μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής που έχουμε: «Όσο περνάει ο καιρός και η κατάσταση της οικονομίας βελτιώνεται, αφού βγήκαμε από τα μνημόνια, τόσο και οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να στηρίξει είναι περισσότερες. Αυτό το είδαμε, ήδη, φέτος που καταφέραμε να στηρίξουμε την κτηνοτροφία, όσο και τους ροδακινοπαραγωγούς και τους καπνοπαραγωγούς, αλλά και ειδικές άλλες περιπτώσεις, και προχωράμε, ήδη, στη στήριξη και νέων καλλιεργειών και νέων προϊόντων, που έχουν ανάγκη μέσα στην καινούργια χρονιά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.