- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απεργία ταξί: Έρχονται κινητοποιήσεις διαρκείας από την επόμενη εβδομάδα
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Νέα απεργία ταξί προσεχώς, καθώς το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση, που έρχεται στη Βουλή, οδηγεί τους αυτοκινητιστές σε νέες κινητοποιήσεις
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέα απεργία, η οποία αυτήν τη φορά θα είναι διαρκείας, είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- οι οδηγοί ταξί.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή μετά τις 15 Μαρτίου, με τον κλάδο να δηλώνει έτοιμος για κινητοποιήσεις διαρκείας. Όπως επισημαίνουν, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να βάλει «ταφόπλακα» στον κλάδο, καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει την υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση (σ.σ. πράσινα ταξί εντός του 2026 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πλήρη αντικατάσταση των -παλαιού τύπου- οχημάτων μέσα στην επόμενη διετία).
Οι επαγγελματίες οδηγοί, εκτός από τον παράγοντα του υψηλού κόστους αντικατάστασης και συντήρησης, δίνουν έμφαση και στην απουσία επαρκών υποδομών φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά για την επίτευξη μεγαλύτερης αυτονομίας στις μακρινές αποστάσεις.
Νέα απεργία ταξί μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου
Με την κατάθεση του νομοσχεδίου, η οποία αναμένεται να γίνει το χρονικό διάστημα μεταξύ 15 και 18 Μαρτίου, οι οδηγοί ταξί θα ξεκινήσουν απεργία διαρκείας μέχρι την ψήφισή του. Η απεργία ταξί αναμένεται να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, όπως συνέβη και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έχει πυροδοτήσει άγρια κόντρα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και των συνδικαλιστών. Μεταξύ άλλων υπάρχει έντονη διαφωνία για το ύψος του κομίστρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε αναλυτικά το ωράριο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Στο σημείο υπάρχει η επιγραφή, «Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή»
«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης
Αναστάτωση στο Άγιο Όρος - Εξετάζονται οι μονές για ζημιές
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Μια οβίδα βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Aφιερωμένο στην εθνική μας επέτειο
Παρά το κρύο άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες
Ο καιρός μέχρι τις αρχές Απριλίου
Ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.