- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Χαλάει ο καιρός - Μακρά περίοδος κακοκαιρίας
Γιάννης Καλλιάνος: «Πλησιάζουν πολυήμερες βροχές και καταιγίδες»
Από το μεσημέρι της Κυριακής χαλάει ξανά ο καιρός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά ότι «πλησιάζουν πολυήμερες βροχές και καταιγίδες».
Από το μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός θα καταστεί άστατος πρώτα από τη δυτική Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες. Έτσι λοιπόν, αφού αρχικά θα βρέξει στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής οι βροχές θα έχουν επεκταθεί και σε ένα μεγάλο μέρος της υπόλοιπης αρχικά ηπειρωτικής χώρας. Βέβαια, τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα δυτικά, αφού στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές οι βροχοπτώσεις θα είναι κυρίως τοπικές και κατά βάση εξασθενημένες. Την Κυριακή δεν φαίνεται ότι θα επηρεαστεί το Αιγαίο.
Τη Δευτέρα θα γενικευτούν οι βροχές και οι καταιγίδες
Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας οι βροχοπτώσεις και οι τοπικές καταιγίδες θα απασχολούν κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές της χώρας μιας και η διαφαινόμενη κακοκαιρία θα είναι γενικευμένη τόσο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης) όσο και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου.
Ενισχυμένοι νοτιάδες έως και 7-8 μποφόρ - Σκόνη από την Αφρική
Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα ενισχυθούν οι νοτιάδες στα πελάγη και μάλιστα στο Αιγαίο θα αγγίζουν κατά περιόδους ακόμη και τα 7-8 μποφόρ καθιστώντας τα θαλασσινά ταξίδια κάπως δύσκολα για μικρά πλοία και σκάφη. Εννοείται ότι λόγω των νοτιάδων θα μεταφερθεί στα νοτιότερα τμήματα και σκόνη από την Αφρική, όχι όμως σε ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο
Όπως είναι φυσιολογικό, η θερμοκρασία θα ανέβει ελαφρώς (λόγω των νοτιάδων) και έτσι προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα αγγίζει τους 18-19 και τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά πεδινά τμήματα της χώρας. Σε πολύ τοπικό επίπεδο ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει ελαφρώς και τους 20 βαθμούς παρ' όλο που τα διαστήματα με ηλιοφάνεια δεν θα είναι πάρα πολύ μεγάλα.
Εμμονή των βροχοπτώσεων για αρκετές ημέρες μετά τη Δευτέρα
Το καιρικό «τοπίο» δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, όμως τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία εμμένουν ότι σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα άστατος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Τελειώνει ο Νοέμβρης με κρύο και χιονιά η όχι;
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, παρουσιάζεται μια διχογνωμία μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων. Κάποια από αυτά επιμένουν ότι έρχεται έντονο κρύο και χιόνια από την ερχόμενη Πέμπτη - Παρασκευή και κάποια άλλα ότι ο καιρός θα είναι μαλακός. Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, η τελική έκβαση της καιρικής κατάστασης είναι κάπου στη μέση. Συνήθως. Γιατί κάποιες φορές το κρύο έρχεται «καρφί» από τη βόρεια Ευρώπη και κάποιες άλλες τελικά επικρατεί το πιο ζεστό σενάριο ακυρώνοντας τις χαρές των χιονόφιλων. Όλα αυτά θα τα δούμε και τις επόμενες ημέρες. Εξάλλου όλοι ξέρετε ότι τα ραντεβού μας με τις αξιόλογες μεταβολές του καιρού είναι πάντα στην ώρα τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.