Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας
Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης
Με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος κοινοποιεί τι αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίασή της, όπου συζητήθηκε το θέμα της συμφωνίας Τσίπρα- Ιερώνυμου.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την συνεδρίαση οι Μητροπολίτες Καισαριανής και Μεσσηνίας αποχώρησαν ενώ αποφασίστηκε η παραμονή του κλήρου στην μισθοδοσίας του Δημιοσίου.
Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος αναφέρει:
«Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, στην Συνεδρία της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Πρό της Συνεδρίας ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Περί την 9η πρωινή, στη μεγάλη Αίθουσα των Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου, ετελέσθη η Ακολουθία για την έναρξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου. Αναγνωσθέντος του Καταλόγου των συμμετεχόντων Ιεραρχών, διεπιστώθη απαρτία.
Η Επιτροπή επί του Τύπου συγκροτήθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο και Πατρών κ. Χρυσόστομο.
Ακολούθως, συμφώνως προς την Ημερησία Διάταξη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ανέγνωσε την Ενημέρωσή του με θέμα: «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας».
Μετά από την Ενημέρωση ακολούθησε συζήτηση επ’ αυτής, κατά την οποία έλαβαν τον λόγο πολλοί Αρχιερείς.
Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ομοφώνως αποφάσισε:
1. Να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.
2. Να αναθέσει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο την συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από Ιεράρχες, Νομικούς, Εμπειρογνώμονες και Εκπροσώπους του Εφημεριακού Κλήρου για την μελέτη των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, ο καρπός της οποίας θα υποβληθεί στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τελική έγκριση.
3. Να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Επιτροπή Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις
Η χιονόπτωση προκάλεσε αλυσιδωτά προβλήματα στην κυκλοφορία
Η προβολή έχει προγραμματιστεί για τις 20:00
Έσερναν υπάλληλο 300 μέτρα για να φύγουν με κοσμήματα 300.000 ευρώ – εγκατέλειψαν και έκαψαν όχημα
Ελεύθερη πρόσβαση την πρώτη Κυριακή του μήνα και σε συγκεκριμένες επετειακές ημερομηνίες έως τον Μάρτιο
Πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι σε Εμπορείο, Μεγαλοχώρι, Μονόλιθο, Πύργο και Μεσαριά – Σε επιφυλακή οι αρχές
Έντονες βροχοπτώσεις στη Λάρισα έφεραν υπερχείλιση ρέματος, ζημιές σε καταλύματα και επιχειρήσεις
Κίνδυνος νέας ανάφλεξης, συνεχείς ρίψεις νερού και έλεγχος αδειοδοτήσεων – απεργία Τρίτη στα Τρίκαλα
Ξηλώθηκαν τέντες, έπεσαν δέντρα και κάδοι – ζημιές σε οχήματα και διακοπές ρεύματος ανατολικά
Η Πολιτική Προστασία επιχειρεί αποκατάσταση, μικροπροβλήματα σε αγροτικούς δρόμους – σύσταση αποφυγής μετακινήσεων
Απότομο ξέσπασμα στην Αττική – δύο φάσεις κακοκαιρίας
Καθυστέρηση αποφοίτησης και έλλειψη ενδιαφέροντος
Σοκαρισμένη η παίκτρια της ΑΕΚ δακρύζει μετά την επίθεση οπαδών στο ματς με τον Οδυσσέα Μοσχάτου
Ανοίγει σύντομα η πλατφόρμα, πανελλαδική εφαρμογή και ενίσχυση έως 500 ευρώ για οικογένειες
Από τις 12:00 έως τις 15:00 η κινητοποίηση στο Δημόσιο στην Αττική – Διεκδίκηση δώρων και πραγματικών αυξήσεων
Κόκκινες και πορτοκαλί προειδοποιήσεις σε πολλές περιοχές – Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ, χαλάζι και χιόνια
Ενημέρωση για περιορισμό μετακινήσεων τις επόμενες ώρες
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.