Ελλαδα

Σύλληψη μάρτυρα για ψευδρομαρτυρία στη δίκη του Μάνου Παπαγεωργίου

Με δάκρυα τον παρακαλούσε η μητέρα να αποκαλύψει την αλήθεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
marios-papagewrgiou.jpg
© EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μία απρόσμενη εξέλιξη προέκυψε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του 26χρoνου Μάριου Παπαγεωργίου το 2012. Εδώ να σημειωθεί πως οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο Μάριος Παπαγεωργίου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, ενώ οι δολοφόνοι του δεν αποκαλύπτουν πού έχουν κρύψει τη σορό του.

Σήμερα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, μετά την κατάθεσή του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο βασικός μάρτυρας, για τον οποίο η έδρα, λόγω των αντιφάσεων στις οποίες υπέπεσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, διέταξε την σύλληψή του για το αδίκημα της ψευδορκίας.

«Ο μάρτυρας υπέπεσε σε ψευδή γεγονότα και απέκρυψε την αλήθεια. Έπεσε σε αντιφάσεις και ψέματα, δε θυμόταν συμβάντα καίριας σημασίας με την υπόθεση, θυμόταν όμως με λεπτομέρειες όσα συμβάντα δεν είχαν σχέση με αυτήν» τόνισε η εισαγγελέας.

Παρά τις επόμενες ερωτήσεις της έδρας για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο μάρτυρας με τον κατηγορούμενο, μετά την απαγωγή της οποίας έπεσε θύμα ο Μάριος Παπαγεωργίου, εκείνος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, με τους δικαστές να του λένε ότι δε θα ολοκληρωθεί η κατάθεσή του, εάν δεν αποφασίσει να μιλήσει.

«Δεν είναι πειστικές οι απαντήσεις σας. Μέχρι το μεσημέρι, θα έχετε πει την αλήθεια. Δε θα φύγετε από εδώ αν δεν πείτε την αλήθεια. Έφτασε η μέρα. Μη φοβάστε. Μιλήστε», είπαν χαρακτηριστικά.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης αναφέρθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2012, στην οποία ο μάρτυρας λέει στον κατηγορούμενο ότι έκανε 400 χλμ.

Χαρακτηριστικός ήταν ο εξής διάλογος μεταξύ μελών της έδρας και του μάρτυρα:

  • Δικαστής: Γιατί τον πήρατε τηλέφωνο (σ.σ. τον 73χρονο κατηγορούμενο) να τον ενημερώσετε για τα χιλιόμετρα που κάνατε; Για ποιο λόγο; Για ποια δουλειά ήσασταν;
  • Μάρτυρας: Είχαμε πάει κάρβουνα με σακιά σε ταβέρνες.
  • Δικαστής: Την λέξη ταβέρνες όμως δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν το κάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα κύριε μάρτυρα; Πείτε την αλήθεια.
  • Μάρτυρας: Μόνο κάρβουνα…
  • Δικαστής: Γιατί είπατε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχατε με τον κατηγορούμενο «όλα υπό έλεγχο»;
  • Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.
  • Δικαστής: Εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε.
  • Μάρτυρας: ...Για τη δουλειά με τα κάρβουνα, ότι πήγαμε καλά.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο μάρτυρα το δικαστήριο είχε διατάξει βίαια προσαγωγή, κάνοντας δεκτό αίτημα της πολιτικής αγωγής, η οποία είναι πεπεισμένη πως το συγκεκριμένο πρόσωπο γνωρίζει πολλά για τις συνθήκες απαγωγής του 26χρονου νέου, τον Αύγουστο του 2012.

Η σημερινή εξέλιξη με σύλληψη του μάρτυρα για ψευδορκία έδωσε ελπίδες στη μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, η οποία ακόμη αναζητεί τη σορό του παιδιού της.

Η κυρία Θεοδωράκη με δάκρυα στα μάτια ανέφερε: «Είμαι χαρούμενη. Ευχαριστώ πολύ το δικαστήριο, σίγουρα θα βγάλουν άκρη και θα βρω τα κόκαλα του παιδιού μου». Μάλιστα, η ίδια έκανε έκκληση στο μάρτυρα να πει την αλήθεια: «Είναι πατέρας, τον παρακαλώ να πει την αλήθεια να μας αποκαλύψει πού έκαψε και έθαψε το παιδί μου. Έχει δύο παιδιά, ας τα σκεφτεί. Θέλω να μου πει πού το έχει πετάξει και με τα χέρια μου να σκάψω και να πάρω τα κοκαλάκια του παιδιού μου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ