- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Το σκεπτικό της προσωρινής κράτησης του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του
Το ζεύγος Παπαντωνίου «έχει άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί»
Με κορωνίδα την εκτίμηση ότι θα διαφύγουν στο εξωτερικό υπογράφηκαν χθες το βράδυ από την εισαγγελέα Κατερίνα Τσιρώνη και την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα τα δύο εντάλματα προσωρινής κράτησης των Γιάννου Παπαντωνίου και Σταυρούλας Κουράκου.
Οι δικαστικοί λειτουργοί κατά τη διάσκεψη που ακολούθησε τη διαδικασία των απολογιών, θεώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το ζευγάρι έχει δυνατότητα να διαφύγει στο εξωτερικό.
Έτσι ο πρώτος λόγος που φαίνεται να αναφέρεται στα εντάλματα προφυλάκισης είναι το «ύποπτοι φυγής» λαμβάνοντας υπόψη τους πως το ζεύγος Παπαντωνίου «έχει άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί».
Τόσο οι ανακριτές Διαφθοράς όσο και η εισαγγελική λειτουργός έκριναν ότι πως από την συνολικά 21 ωρών απολογητική λειτουργία, δεν αποδομήθηκε από τους δύο υπόλογους το κατηγορητήριο που αναφέρεται στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων που φέρεται να έλαβε ο κ. Παπαντωνίου για τη σύμβαση εκσυχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με τους δικαστικούς λειτουργούς οι δύο σύζυγοι είναι επιπλέον ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων καθώς, όπως πιθανολογήθηκε, έχουν δυνατότητα να προβαίνουν σε ενέργειες νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων. Τέλος το γεγονός πως οι δύο κατηγορούμενοι δεν συναίνεσαν -κατά την άποψη των δικαστικών λειτουργών- στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν, είχε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για την προσωρινή κράτηση τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.