Ελλαδα

Μπακαρί Χέντερσον: «Τον είχαν κάνει σάκο του μποξ», λέει η ιατροδικαστής

Η σιδηρογροθιά, τα κλειδιά και τα θανάσιμα χτυπήματα στο θύμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bakari.jpg

Από ρήξη των αγγείων που βρίσκονται στη βάση του κρανίου και την αιμορραγία που επέφερε καταστολή στην καρδιοαναπνευστική λειτουργία του οργανισμού του πέθανε ο 22χρονος Μπακαρί Χέντερσον, η δολοφονία του οποίου το 2017 στη Ζάκυνθο συγκλόνισε την Ελλάδα.

Η πολύκροτη δίκη συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα. Η ιατροδικαστής που έκανε την νεκροτομή στο πτώμα του άτυχου Αμερικανού τουρίστα, εξήγησε τις συνθήκες και τα αίτια του τραγικού τέλους του Μπακάρι.

Η σιδηρογροθιά, τα κλειδιά και τα θανάσιμα χτυπήματα στο θύμα

«Ο Μπακαρί δέχθηκε χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο» ανέφερε κατηγορηματικά ενώπιoν του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας η ιατροδικαστής που εξέτασε την σορό του Αμερικανού που έχασε την ζωή του όταν ξυλοκοπήθηκε μετά από καβγά που ξέσπασε σε νυχτερινό μπαρ.

Ανέφερε ότι ο 22χρονος δεν είχε κατάγματα και τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σιδηρογροθιά. Απέκλεισε μόνο τα κλειδιά ως αντικείμενο που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει κάποια από τα χτυπήματα στο θύμα.

Η ιατροδικαστής τόνισε επίσης ότι το θύμα δέχτηκε τα χτυπήματα όσο βρισκόταν εν ζωή. Μάλιστα θανατηφόρα δεν ήταν τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κορμό και κάτω αλλά αυτά που δέχθηκε στο κεφάλι.

«Μία πλήξη μπορεί να φέρει αλλαγή στη δομή του εγκεφάλου» ανέφερε, ενώ, σύμφωνα με όσα είπε, μέχρι ένα σημείο θα μπορούσε να υπάρχει δυνατότητα ιατρικής παρέμβασης χωρίς όμως να μπορεί να γνωρίζει κανείς με σιγουριά ποια θα ήταν η εξέλιξη.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και δεύτερος ιατροδικαστής, ο Γρηγόρης Λέων, ο οποίος συμφώνησε ότι αιτία θανάτου είναι η αιμορραγία στο σημείο που εντοπίσθηκε και ανέφερε ότι οι περισσότερες βλάβες ήταν σε δύο σημεία και στάθηκε στο γεγονός ότι στο σώμα του άτυχου 22χρονου δεν βρέθηκαν κακώσεις.

Έκανε λόγο για πλήξη στο κεφάλι, που ίσως σχετιζόταν με κάποια απότομη κίνηση και τέντωμα των αγγείων που έφεραν τη ρήξη και τη μοιραία εσωτερική αιμορραγία.

Και οι δύο ιατροδικαστές ρωτήθηκαν για το ρόλο που μπορεί να έπαιξε το γεγονός ότι το θύμα είχε καταναλώσει υψηλή ποσότητα αλκοόλ.

Η Αγγελική Τσιόλα έκανε λόγο για «σάκο του μποξ» που δεχόταν τα χτυπήματα τονίζοντας ότι υπό την επήρεια αλκοόλ ένα σώμα αντιδρά αλλιώς στα χτυπήματα.

«Η βαρύτατη πλήξη σε έναν άνθρωπο που έχει καταναλώσει αλκοόλ μπορεί να επιφέρει τον θάνατο, ενώ χωρίς την ύπαρξη αλκοόλ μπορεί ο θάνατος να μην έρθει» ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων.

Πηγή: thebest.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ