«Έχω καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ», λέει ο «άπορος» που εξαπάτησε τον Λευτέρη Πανταζή
Επέστρεψε τα χρήματα, αλλά δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακριτή
Νέα στοιχεία για τον 61χρονο που εξαπάτησε μεταξύ άλλων και τον Λευτέρη Πανταζή, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με αυτά ο 61χρονος έκανε μηδενική φορολογική δήλωσε, λάμβανε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ψώνιζε από κοινωνικό παντοπωλείο και εμφανιζόταν ως άπορος, παρόλα αυτά στην ανακρίτρια δήλωσε πως δεν έχει ανάγκη και ότι έχει καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ.
Όπως αποκαλύπτει μάλιστα ο «Ελεύθερος Τύπος», ο 61χρονος, μετά τη σύλληψή του, επέστρεψε τα 60.000 ευρώ του Λευτέρη Πανταζή, τα 75.000 ευρώ της ηλικιωμένης, τα 35.000 ευρώ ενός 85χρονου και τα 8.800 ευρώ ενός 65χρονου στη νέα Σμύρνη.
Όπως εξηγεί το ρεπορτάζ, στόχος του ήταν να αποφύγει την προφυλάκιση ωστόσο δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακριτή και οι οποίοι εκτίμησαν ότι εξαιτίας της ευκολίας με την οποία επέστρεψε τα παραπάνω ποσά, έχει «απόθεμα» και περισσότερα θύματα και για αυτό διέταξαν την προφυλάκισή του.
Παράλληλα, έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς του καθώς και φωτογραφίες του ίδιου και της συνεργού του ώστε να διαπιστωθεί αν θα τους αναγνωρίσουν και άλλα θύματα.
Σημειώνεται ότι ο 61χρονος είχε εμφανιστεί στον Λευτέρη Πανταζή ως φιλάνθρωπος βιομήχανος χαρτικών που είχε πληροφορίες για επενδύσεις στο χρηματιστήριο και σε ηλικιωμένη που εξαπάτησε ως «Ευάγγελος Χατζηδάκης», συγγενής του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.
Απασχολεί τις αρχές από το 1978, με απάτες, πλαστογραφία, κλοπές, ακόμη και απόδραση.
Πληροφορίες: Ελεύθερος Τύπος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.